Uzmanlardan kış ayları için kritik su tavsiyesi: Mutlaka yapın

Uzmanlardan kış ayları için kritik su tavsiyesi: Mutlaka yapın
İnsanlar genellikle yaz aylarında daha fazla su ihtiyacı duyduklarını düşünürler. Ancak uzmanlar, durumun böyle olmadığını ve kış aylarında da en az günde 2 litre su tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Kavurucu yaz aylarında insanların en fazla ihtiyaç duyduğu maddelerin başında su geliyor. Özellikle spor yaparken veya tatlıdan sonra su en çok aranan sıvı oluyor. Fakat insanlar, kış aylarında yaz aylarına göre daha az su tüketebiliyor. Uzmanlar, söz konusu durumun böyle olmadığını ve kış aylarında su tüketiminin aksatılmasının ciddi sıkıntılara neden olacağını aktarıyor. 

GÜNLÜK OLARAK NE KADAR TÜKETMEMİZ GEREKİYOR?

Yetişkin birinin günde ne kadar su tüketmesi gerektiği hala tartışma konusu. Ancak su tüketimi ile ilgili gerçekleştirilen araştırmalarda ortaya çıkan rakam, günlük 2 ila 2,5 litre arasında. Uzmanlar, bu aralıklarda su tüketimi gerçekleştirmeyen bireylerde önemli sorunlar ortaya çıktığını belirtiyor.

Uzmanlar, su tüketimi ile ilgili şu uyarılarda bulundu:

Egzersiz veya sıcaklığın neden olduğu hafif sıvı kaybı hem fiziksel hem de zihinsel performansınız üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Su içmek metabolizmada hafif, ya da geçici hızlanmalara neden olabilir ve her öğünden yaklaşık 10 dakika önce su içmek, otomatik olarak daha az kalori almanızı sağlayabilir. Bu etkilerin her ikisi de kilo kaybına katkıda bulunur.

“SUYUN YERİNİ HİÇBİR SIVI TUTMAZ”

Daha fazla su içmek, kabızlık ve böbrek taşı gibi bazı sağlık sorunlarına yardımcı olabilir, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Kahve ve çay dâhil diğer içecekler sıvı dengesine katkıda bulunabilir. Yiyeceklerin çoğu ayrıca su içerir. Ancak suyun yerini hiçbir şey tutmaz.