Uzmanları hayrete düşüren olay. Hudson Nehri'nde yıllar sonra ilk kez kambur balina görüldü

Uzmanları hayrete düşüren olay. Hudson Nehri'nde yıllar sonra ilk kez kambur balina görüldü
Amerika Birleşik Devletleri'nde yıllar sonra Hudson Nehri'nde balina görülmesi uzmanları şaşkına çevirdi. Rutgers Üniversitesi'nden Danielle Brown, "Birkaç yüzyıl önce bu çok sık yaşanan bir durumdu. Şimdilerde ise çok sıra dışı" diye konuştu.

Sözcü'de yer alan habere göre, ABD'nin New York kentinde bulunan Hudson Nehri’nde yıllar sonra bir ilk yaşandı.

YILLAR SONRA İLK DEFA KEŞFEDİLDİ

Kâr amacı gütmeyen bir araştırma kuruluşu olan Gotham Whale, 8 Aralık’ta yerel saatle 16.15 sıralarında bir kambur balinanın tespit edildiğini belirtti.

hudson-balina-reuters-1-16-9-1607586375-880x495.jpg

SOSYAL MEDYADAN YARDIM İSTENDİ

Görgü tanıklarının kendilerine video ve fotoğraflarla durumu bildirmesine teşekkür eden Gotham Whale, kaptanların nehir geçişleri sırasında dikkatli olmaları uyarısı yaptı. NYC0089 kodu verilen balina için bir isim bulunması konusunda da sosyal medya üzerinden yardım istendi.

untitled-1-024.jpg

"ŞİMDİLERDE BU ÇOK SIRADIŞI BİR DURUM"

Rutgers Üniversitesi’nde araştırmalar yürüten ve aynı zamanda Gotham Whale için de çalışan Danielle Brown, “Son olarak bir balina Hudson’a girdiğinde yıl 2016’ydı. Birkaç yüzyıl önce bu çok sık yaşanan bir durumdu. Ancak en son 2018’de bir balina Rockaway Point’te ortaya çıkmıştı. O noktadan sonra limana ve kuzeye Hudson’a ilerlemeye karar vermiş olmalı. Şimdilerde bu çok sıra dışı” dedi.