Valilik, bayram için hediye çeki dağıttı

Valilik, bayram için hediye çeki dağıttı
Gaziantep Valiliği, ihtiyaç sahibi aileler için '100 liralık bayram alışverişi çeki' projesi başlattı. Marketlerde en ucuz 5 litrelik ayçiçek yapı bile 129 liradan satışa sunulurken, proje sosyal medyada büyük tepki gördü.

Gaziantep Valiliği yeni bir proje uygulayacağını duyurdu. Projeye göre, 40 bin ihtiyaç sahibi aileye ''100 liralık'' bakkal alışveriş çeki verilecek. Gaziantep Valisi Davut Gül, projeyi büyük bir gururla duyururken, imza töreninde yaptığı konuşmasında, ''''1-2 gün içerisinde hesaplarına paralar yatırılacak. Planlamamız yaklaşık olarak 40 bin aileye ulaşmak ve 15 milyon civarında bir bütçeyi hayırseverlerimizin desteği ile ihtiyaç sahiplerine aktarmak'''' diye konuştu.

Kamupersoneli.net''in haberine göre, Gaziantep Valisi Davut Gül, amacın hem mahalle bakkalından alışverişin teşvik edilmesi hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara en yakın yerden alışveriş imkanı sağlamak olduğunu ifade etti. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi 40 bin aileye hediye çeki verilecek. Çeklerin kaymakamlık tarafından dağıtılacağı belirtildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu sözleri kullandı:

“Geçmiş yıllarda vatandaşlarımızın, hayırseverlerimizin katkılarıyla bakkala olan borçlarını zimem (veresiye) defteri geleneği ile kapatıyorduk. Bu sene farklı bir uygulama yapacağız. Bu senedeki uygulamayı, vatandaşlarımızın borçlarını bakkallardan silerek değil kendilerine alışveriş çeki vererek sürdüreceğiz. Hayırseverlerimiz Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) aracılığıyla paralarını yatıracaklar. Yatırılan para karşılığında alışveriş çeklerimizi alacak alışverişlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olan o mahalledeki ihtiyaç sahibi vatandaşımıza dağıtılacak. Her birinin miktarı 100 lira ama bu bir aileye 100 lira vereceğimiz anlamına gelmiyor. Ailenin ihtiyaç durumuna göre verilen çekler bakkallara gidilerek bakkallarda ya borcundan düşülecek ya da alışveriş yapılacak. Bakkallar da o çekleri bakkallar odasına getirecek ve en geç 1-2 gün içerisinde hesaplarına paralar yatırılacak. Planlamamız yaklaşık olarak 40 bin aileye ulaşmak ve 15 milyon civarında bir bütçeyi hayırseverlerimizin desteği ile ihtiyaç sahiplerine aktarmak”

İlgili Haberler