Van, Bitlis ve Hakkari'de 450 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Van, Bitlis ve Hakkari'de 450 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde olumsuz hava koşullarından dolayı Van, Bitlis ve Hakkari'de 450 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi''nde kar ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. 

Olumsuz hava koşullar nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşandığı Van''da belediyeden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar ve tipi nedeniyle ilçelerden Bahçesaray''da 15, Başkale''de 61, Çatak''ta 20, Gürpınar''da 64, Edremit''te 1 ve İpekyolu''nda 4 mahallenin yolları kapandı.

Ulaşım sağlanamayan 165 mahalle yolunun açılması için çalışmalara başlayan karla mücadele ekipleri, kent merkezindeki cadde ve kaldırımlarda da çalışmalarına devam ediyor. 

HAKKARİ''DE 78 KÖY VE 137 MEZRAYA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Hakkari''de iki gündür etkisini sürdüren kar ve tipi sebebiyle kent genelinde 78 köy ve 137 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, ulaşıma kapanan yolların tekrar açılması için çalışma başlattı. Belediye ekipleri de şehir merkezindeki yol ve caddelerde biriken karları temizledi.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı''nın pisti de Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen iş makineleri ile temizlendi.

3 bin 200 metre uzunluğundaki pisti olumsuz hava koşullarına rağmen sürekli hazır tutan ekipler 22 uzman personel, 7 kar küreme aracı, 4 rotatif, 2 buz önleyici, 2 greyder ve yükleyici makinelerle havalimanında uçak seferlerinin aksamaması için çaba harcıyor.

BİTLİS''TE 70 KÖY YOLU KAPANDI

Bitlis''te de yoğun kar sebebiyle ulaşım sağlanamayan 70 köy yolunun açılması için ekipler çalışmalarına aralıksız devam ediyor.