Mahkum komutan eşinin hukuk isyanı

Mahkum komutan  eşinin hukuk isyanı
Mahkum komutan eşinin hukuk isyanı

Balyoz Davası’nda hapis cezasına çarptırılan Çetin Doğan’ın eşi, Ümraniye Davası hakimleri ile Genelkurmay Başkanı Org. Özel ve Milli Savunma Bakanı Yılmaz’a çok sert eleştirilerde bulundu

 

Balyoz davasının hükümlüsü eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi “Vicdanımız rahat” diyen Ümraniye davası hakimlerini, “sesiz kalmadık” diyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i ve “Hüküm giyenlerin rütbeleri sökülür” diye konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı eleştirdi.
Nilgül Doğan, Ümraniye davası hakimlerinin vicdan açıklamalarına sert tepki gösterdi. Hakimlerin Danıştay cinayetinin katili Osman Yıldırım’ı tahliye ettiklerini, Teğmen Mehmet Ali Çelebi’yi ise mahkum ettiklerini anımsatan Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:  “Olmayan vicdanlarını rahatlattılar. Osman Yıldırım, kız kardeşinin çocuğunu pazarladığı iddia edilen biri. Danıştay cinayetine resmen dahli olan bir adam. Buna beraat veriyorlar. Onun karşılığında da telefona yüzlerce sehven yüklenmiş numaralar nedeniyle çocuğa iftira atarak Mehmet Ali Çelebi’yi 16 seneye mahkum ediyorlar. İkisini yan yana koyduğunuz zaman hala ‘vicdanımız rahat’ diyorlarsa pes. Bu nasıl bir vicdansızlıktır, nu nasıl bir ahlaksızlıktır.”

 


Yargıtay’ı izlesin

 


Nilgül Doğan, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’in Balyoz ve Ümraniye davaları ile ilgili olarak “susmadık” açıklamasını da eleştirdi. Özel’in bugüne kadar davalarda yargılananların yakınlarını aramadığın söyleyen Doğan, şunları söyledi: “Yargıtay aşamasındaki Balyoz mahkemelerine o kadar yakınken neden iki adam yollayıp o mahkemeleri izlettirmedi. Kendi kulağı ile duysaydı yapılan isnat ve savunmaları. Kalkıp Genelkurmay Başkanı 5 bin sayfalık iddianameyi mi okudu? Kulaktan duyma, sağdan soldan edindiği bilgilerle yetineceğine, gelip orada mahkemeleri izleseydi. Zaman zaman toplantılara, törenlere geliyor. Bir sürü sanık yakını oturuyor burada. Onları çağırıp 5 dakika hatırda mı soramazdı? Kimse bize Necdet Özel paşanın bu davanın arkasında, bizi kollayan bir komutan olduğunu söyleyemez, kabul ettiremez. Çünkü biz bunu görebilecek, inanabilecek hiçbir olumlu davranış görmedik.”

 


Rütbeleri var

 


Nilgül Doğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve diğer hüküm giyen sanıkların rütbelerinin söküleceğine ilişkin açıklamalarına da tepki gösterdi. Doğan, “TSK’dan emekli ya da halen görevde olanların sökülecek de olsa birer rütbeleri var. Acaba o bakanın ne rütbesi var? Ülkede hırsızlık, ahlaksızlık, terör, Atatürk düşmanlığı, hukuksuzluk diz boyu iken, bizim gözümüzde aldıkları rütbeleri soruyorlar mı acaba. Onlar bu ayıpları rütbe edindiler kendilerine, onu düşünsünler” diye konuştu.