VAR'da devrim gibi değişiklik yolda!

VAR'da devrim gibi değişiklik yolda!
İtalya Futbol Federasyonu, VAR sisteminde takımlara itiraz hakkı verilmesi önerisini FIFA'ya sundu. FİFA'nın onay verilmesi halinde, kulüpler VAR'a başvurulmayan pozisyonlarda itiraz ederek, hakemlerin pozisyonu tekrar incelemesini isteyebilecek.

İtalya Futbol Federasyonu, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle ilgili olarak FİFA’ya sunduğu öneride VAR sisteminde takımlara itiraz hakkı verilmesini istedi.

Onay verilmesi halinde, kulüpler VAR'a başvurulmayan pozisyonlarda itiraz ederek, hakemlerin pozisyonu tekrar incelemesini isteyebilecek. Federasyonun yaptığı açıklamada, bu yenilikle birlikte tartışmaların azalacağı kaydedildi.

Serie A takımlarının da bu kararı desteklediği ve FIFA'nın IFAB ile yapacağı görüşmeler sonrasında olumlu cevap vermesinin beklendiği belirtildi.

SÜPER LİG’DE DE UYGULANIR MI?

İtalya'dan gelen bu hamlenin ardından gözler Süper Lig'de çevrildi. Son günlerde tartışmalı kararların bir hayli artması ve TFF ile kulüpler arasındaki gerilimin tırmanmasının ardından Süper Lig'de benzer bir yenilik yapılabileceği belirtildi.