Varto ve Kiğı dağlarında büyük buluş: Varto'da Lolan Aşiretinin Köyünde döşünde ay-yıldız olan koç başlı mezar taşı Türkistan'da Lolan şehri ve mezarda mumyası bulunan Türk Prensesi Lolan

Varto ve Kiğı dağlarında büyük buluş: Varto'da Lolan Aşiretinin Köyünde döşünde ay-yıldız olan koç başlı mezar taşı Türkistan'da Lolan şehri ve mezarda mumyası bulunan Türk Prensesi Lolan
Kiğı ve Varto dağlarında Orta Asya izleri bulundu. Sosyolog Mustafa Aksoy sosyal medya hesabından paylaştı.

Sosyolog Mustafa Aksoy sosyal medya hesabından  Varto''da Lolan aşiretin yaşadığı bir köyde 1962 tarihli ve döşünde ay yıldız olan koç başlı bir mezar taşını paylaşarak şu ifadelere yer verdi: Varto''da Lolan aşiretin yaşadığı bir köyde 1962 tarihli ve döşünde ay yıldız olan koç başlı bir mezar taşı. Doğu Türkistan''da Lolan adında bir şehir olup, yapılan kazıda bir kız mumyası bulunmuş ve Lolan prensi olarak adlandırılmıştır."

Aksoy ayrıca başka bir paylaşımında “Kiğı''da rakımı 1700 olan bir köyde koç ya da koyun başlı bir mezar taşı ile 1944''de yapılan bir mezar taşı ve svastika veya kamalı hac olarak bilinen damganın orjinali. Bunları çekmek tam 12 saat zaman kullandık. Varto''dan selamlar...”

TÜRK PRENSESİ LOLAN

Asya’nın binlerce yıl öncesine uzanan gizemli geçmişine ışık tutan bir mumya, Çin’in politik engelleri nedeniyle ABD’de gösterileceği sergiden aniden çıkartılmıştı. Bu gelişme, Asya’nın kökenleri hakkında büyük sırlar saklayan mumyanın üzerindeki tartışmaları tekrar gündeme de getirmiş oldu.

Pekin’in sergilenmesinden rahatsız olduğu mumya 3800 yaşında. Buna rağmen yarı açık gözlerindeki uzun kirpikleri düzgün biçimde korunmuş ve çok iyi durumdaki uzun saçları omuzlarına düşüyor.

DNA TESTİ %100 TÜRK OLDUĞUNU KANITLADI!

Üzerinde bulunan Türklere ait olan kılık kıyafeti ve şaman gelenekleri ile gömüldüğünü kanıtlayan şaman ayinlerinde kullanılan gereç ve simgelerin mezardan çıkması da çok net bir sonuç olarak bu mumyanın % 100 Türklerin Atası olduğunu göstermektedir.

DOĞU TÜRKİSTAN''DA BULUNDU

Üstelik Lolan Güzelinin yakınında bulunan birçok mumya da yine tıpkı onun gibi özellikler taşıyor. Birçok arkeolog mumyanın Avrupa kökenli olduğunu söylerken, Pekin yönetimine karşı bağımsızlık mücadelesi veren Uygurlara göre hem Lolan Güzeli, hem de civarında bulunan mumyalar Türk kökenli.

İlgili Haberler