Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Vatan bölünmez!

Yazımızın başlığı ’kesin’bir yargıyı ifade etse de; bu ’kesinlik’, vatandaşların “Vatanımızı böldürmeyeceğiz!” iradesini canlı tutmasıyla orantılıdır. Aksi olursa, her karışında atalarımızın can ve emek fedası bulunan bu kutsal yurt; bölünmeden de öte, paramparça olur! Yakın tarihimizde bunun örneklerini bir anlamda yaşadık.
Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra leş kargaları gibi Anadolu’ya üşüşen devletler vatanımızı paramparça etmişti. O yıllarda vatanın bir parçasında yaşayan vatandaşımız, bitişik parçadaki vatan toprağına ancak işgalcinin ’pasaportu’ile girebiliyordu. Burada “O yabancı işgaliydi. Elbette senin vatanını bölecekler...” diyebilirsiniz. Ama sadece yabancı işgalinde değil; vatanımızdaki devlet yöneticilerinde vatan bütünlüğüne yönelik sağlam bir ’irade’ olmaz ise, o vatan ’işgalsiz’de bölünebilir! Atatürk’e muhalif konuma düşünce eşiyle yurt dışına çıkan Adnan Adıvar, 1940’larda yurda döndüğünde şöyle der: “Atatürk olmadan da biz Kurtuluş Savaşı’nı belki kazanırdık. Ama Anadolu’da en az üç devlet kurulurdu...” İşte bu nedenle çelik ‘irade’ vatanın bütünlüğünü sağlamada çok önemlidir.
Vatanın esenliği vatandaşın duyarlılığına emanettir. Bölünme ’tehditleri’karşısında vatandaşı uyarmak, bir millî namus meselesidir. Günümüzde bu ‘namus meselesini’ yerine getirmek için çırpınan -bazı muhalif siyasî partiler dışında- pek çok şahıs ve sivil toplum örgütü de durumdan vazife çıkartmaktadır. Bu konuda, 1958’den beri; her gününü Türk vatanının dirliği, Türk milletinin yücelmesi uğruna harcayan, eski Bakanlarımızdan bilge ‘Devlet Adamı’ Sayın Sadi Somuncuoğlu, öncü bir görev yaparak örnek oluyor. Kurduğu Millî Düşünce Merkezi ile Türk milletinin, Türk vatanının ’harem-i ismetine’sinsice saldıranları; yayınlarla, konferanslarla, panellerle kamuoyuna açıklıyor. Nitekim 30 Ekim 2013’te Ankara Baro Salonu’ndaki toplantıda olduğu gibi...
30 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da başlayan, Şehit Aileleri’nin de katıldığı “Vatan Bölünmez” konulu toplantı, adeta bir mahşer yeriydi. Salon ve salon dışında iğne atsanız yere düşmüyordu. Millî Düşünce Merkezi ve Millî İrade Bildiricileri beraberliğinde düzenlenen                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         toplantıya; Devlet eski Bakanı Sadi Somucuoğlu, Millî Düşünce Merkezi’nden Hakan Paksoy, Millî İrade Bildiricisi Buket Müftüoğlu, Gazeteci-Yazar Banu Avar, Araştırmacı-Yazar Sinan Meydan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamit Köse, Türk Boyları Federasyonu Başkanı Durhasan Koca, konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmacıların birer cümlesinden şöyle söz edebiliriz:
Hakan Paksoy; “Amasya Genelgesi”ni okudu. Buket Müftüoğlu; “Millî İrade Bildirisi”nin amaçlarını anlattı. Hamit Köse; “Türk düşmanlarının isteğiyle Andımız kaldırıldı; Durhasan Koca; Millî kimliğimiz hoyratça tartışılmaktadır; Sinan Meydan; “Atatürk, Faşizm ve ırkçı bir çağda ‘Türküm’ diyen Türk’tür” dedi. Sadi Somuncuoğlu ise her cümlesinde vatanımız üzerinde oynanan oyunları belgelerle açıkladı. Banu Avar; AKP’siyle, ABD elçisiyle, TÜSİAD’ıyla Şırnak’ın Cizre ilçesinde toplanıp ’oyun’kurdular, dedi.
Toplantı üç saat sonunda dinleyici sorularıyla son buldu.
Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları