Vatandaşın deprem çaresizliği: "Herkes topu birbirine atıyor"

Vatandaşın deprem çaresizliği: "Herkes topu birbirine atıyor"
İstanbul depreminin ardından hasarlı bina çalışmaları devam ederken bir vatandaşın isyanı dikkat çekti. Evindeki hasar için belediyeye başvurduğunu belirten vatandaş, "Özetle herkes topu birbirine atıyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 5.8'lik depremin ardından hasarlı bina tespit çalışmaları başlatıldı.

Evinin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirten bir vatandaşın Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ise dikkat çekti.

BELEDİYE, AFAD, KAYMAKAMLIK, CİMER...

Evinde hasar tespit çalışması için Avcılar Belediyesi'ne başvuruda bulunduğunu belirten vatandaş, belediye'nin kendisini AFAD'a yönlendirdiğini AFAD'dan ise Kaymakamlığa başvurması gerektiğinin belirtildiğini ifade etti.

Kaymakamlığa giden vatandaş bu kez de CİMER'e yönlendirildiğini dile getirdi. CİMER'den ise Kaymakamlığa başvurması yönünde cevap aldığını belirten vatandaş, "Bizzat gidip Kaymakamlığa dilekçe verip bekleyecekmişim. Öyle hemen online başvuru falan da kabul etmiyorlar, online kayıt oluşturulursa daha yavaş oluyormuş!!!" ifadelerini kullandı.

Sidal Mungan isimli vatandaşın paylaşımları şöyle:

"Salonumun duvarında oluşan çatlağın bina riski olup olmadığının kontrolü için Ataşehir Belediyesini aradım. Belediye AFAD'a, AFAD Kaymakamlığa, Kaymakamlık CIMER'e yönlendirdi. Özetle herkes topu birbirine atıyor. Ulaşabildiğim son noktada dilekçe ile Kaymakamlığa başvurun dendi.

Bizzat gidip Kaymakamlığa dilekçe verip bekleyecekmişim. Öyle hemen online başvuru falan da kabul etmiyorlar, online kayıt oluşturulursa daha yavaş oluyormuş!!! (Evet aynen böyle söylendi) En az 45 kişinin yaşadığı bu bina risk teşkil ediyor olabilir!!!

Telefonun başına oturttuğunuz insanlar mı umarsiz? yoksa bunlari tespit edecek bir sisteminiz mi yok? Neden bu kadar zor?"