Vatandaşın gerçek gündemi geçim. Emekli öğretmen: Bu kadar nesil yetiştirdim bunları hak etmiyorum

Vatandaşın gerçek gündemi geçim. Emekli öğretmen: Bu kadar nesil yetiştirdim bunları hak etmiyorum
Yeniçağ TV’nin röportajında vatandaşlar ekonomi tartışmasına girdi. Bir vatandaş yakın dönemde işsiz kaldığını devletten destek göremediğini ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle eşiyle boşanma aşamasına geldiğini söyledi. Emekli öğretmen olduğunu söyleyen başka bir vatandaş ise "Bu kadar öğrenci yetiştiren bir nesil olarak bunu hak etmiyorum" diyerek ekonomik zorluk yaşadığını söyledi.

Yeniçağ TV ekibi İstanbul sokaklarından vatandaşın nabzını yokladı.

Ekonomiye yönelik sorular ise vatandaşı adeta birbirine düşürdü. Bazı vatandaşlar ekonomik zorluk yaşadığını belirtirken, bazı vatandaşlar ise bu duruma itiraz etti.

Yeniçağ TV mikrofonuna konuşan bir vatandaş, ekonomik sıkıntılar nedeniyle boşanma aşamasına geldiğini söyledi. "Bakın her tarafta insanlar işsiz. İşsizlik var aşsızlık var her şey bitmiş yani" ifadelerini kullanan vatandaş, şöyle konuştu:

"İŞSİZ KALDIM EŞİMDEN AYRILIYORUM"

"Sarayda çalışanlarda bir sıkıntı yok mitinglerde bir sıkıntı yok virüs yok ama kafeteryaya geldiğin zaman neymiş kısıtlamalı olarak alınacakmış. Ramazan ayında bir ay boyunca dükkanlar kapalı olacakmış yazık günah değil mi bu insanlara. Onlar miting yaparken bu virüs bulaşmıyor da bu kafede oturanlara mı virüs bulaştı?

Ben garsonluk yapıyordum pandemi sürecinden dolayı işsiz kaldım. Ben eşimden ayrılıyorum çocuğum var benim bunları da düşünün. Bana bin lira yardım yaptın bundan 1 sene önce sadece bin lira yardım yaptın bunla kim geçinir? Elektriğe zam yaptın bin lirayı verdikten sonra suya zam yaptın bin lirayı verdikten sonra eeee ne ekonomisi ekonomisi mi kalmış bu dünyada!"

"NESİLLER YETİŞTİRDİM BUNU HAK ETMİYORUM"

Öte yandan emekli öğretmen olduğunu söyleyen başka bir vatandaş ise ekonomik sıkıntılar çektiğini, emekli maaşının yanında ek iş yaptığını ancak yine de yetmediğini söyledi.

"Bu kadar okuyan bu kadar öğrenci yetiştiren bir nesil olarak bunu hak etmiyorum" diyerek isyan eden vatandaş sözlerine şöyle devam etti:

"Üretmeden tüketen bir ülkeyiz ben emekli öğretmenim yani bak 36 yıl çalıştım yani şu anda aldığım para yetmiyor dışarıda ek iş yaptım çalıştım yine yetmiyor yani ekonomiyi nasıl göreyim! Toplumun gelirleri milli varlığı hiç edildi hiç! Hem de çeşitli biçimlerde akla hayale gelmeyecek biçimde. Bu kadar okuyan bu kadar öğrenci yetiştiren bir nesil olarak bunu hak etmiyorum benden daha kötü durumda olanlar var onlara çok üzülüyorum, ülke bunu hak etmiyor."

 

İlgili Haberler