Vatandaşlardan akaryakıt zammı isyanı: Arabaları da sattıracaklar artık bisiklete döneceğiz

Vatandaşlardan akaryakıt zammı isyanı: Arabaları da sattıracaklar artık bisiklete döneceğiz
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir vatandaş, akaryakıt zammının pompa fiyatlarına yansımasında önce bir benzin istasyonunda; “Arabaları da sattıracaklar artık bisiklete döneceğiz” dedi. 

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), dün gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 57 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 44 kuruş zam yapılacağını açıklamıştı. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde vatandaşlar, zammın pompa fiyatlarına yansımasından önce akaryakıt istasyonlarında kuyruk oluşturdu.

"NEFRET ETTİK"

ANKA''dan Sefa Gardiyanoğlu''nun haberine göre, Kocaelili Adem N. şunları söyledi:

"Ne diyelim? Bıktık, nefret ettik. Aldığımız maaşları mazota ve benzine yatırıyoruz. Nereye kadar gider bilmem ama 50’ye (liraya) dayanacak herhalde bu gidişle. Arabaları da sattıracaklar artık bisiklete döneceğiz" dedi.

"KOYUN GİBİYİZ"

Mustafa Ö. ise şöyle konuştu:

“Yine zam gelecek, her zaman zam gelecek. Milletimiz alıştı, koyun gibiyiz. Yapacak bir şey yok yani. Arabaya binmeden de olmuyor. Sadece taksilere (otomobile) gelmiyor, otobüslere de geliyor. Otobüsçüler de haklı olarak zam istiyor. Söylenecek bir şey yok. Her şeye zam gelecek. Biz isyan etmediğimiz sürece de hiçbir şey olmayacak, böyle devam edecek. Siyasi konuşmak istemiyorum ama sıkıntılar çıkana kadar devam edecek."

İlgili Haberler