Resmi Gazete yayımlandı: Diyanet'e yeniden Ali Erbaş atandı

Resmi Gazete yayımlandı: Diyanet'e yeniden Ali Erbaş atandı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın imzasıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı''na yeniden Prof. Dr. Ali Erbaş atandı.

Atama kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararda, "Diyanet İşleri Başkanlığı''na Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi''nin 2, 3 ve 7''nci maddeleri geriğince Prof. Dr. Ali Erbaş yeniden atanmıştır" denildi.

ERBAŞ: TOPLUMU DİN KONUSUNDA AYDINLATMA GÖREVİNİ...

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

"Daha bir aşk ve heyecan ile yeniden bismillah. Anayasamızın “toplumu din konusunda aydınlatma” görevini verdiği Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Başkanı olarak bu ulvî göreve bizi yeniden atama takdirinde bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan''a teşekkür ediyorum. Rabbim! Kolaylaştır, zorlaştırma; hayırla tamamlamayı nasib eyle"

SON DÖNEMDE NELER SÖYLEMİŞTİ?

Son dönemde yaptığı çıkışlarla dikkat çeken Ali Erbaş’ın yakın zamanda kabuklu deniz hayvanlarının yemenin günah olduğuna dair çıkışı, laiklik ve Atatürk karşıtı açıklamaları dikkat çekmişti.

Erbaş, Yargıtay binası açılışında yaptığı dua töreni, astsubay okulu mezuniyet töreninde askerlerin ortasında dua eden fotoğrafı çektirmesinin ardından laikliğin tam tersi olan tanımı yaparak “İnanç, insan ile Allah arasında olsun, evine ve ticaretine, siyasetine, adaletine, yansımasın diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar” demişti. Erbaş, yine din ve devlet işlerinin ayrı olmasına karşı olduğunu da açıklamıştı.

Sosyal medyaya yasal düzenleme isteyen, "günaydın" demeyi cahiliye dönemi sayan, 4-6 yaş çocukların Kuran kurslarında zorunlu eğitime alınarak zorla okutulmasını isteyen Erbaş''ın, üniversite kampüsleri, öğrenci yurtları ve hastanelerde Kur''an kursları açacaklarını duyurması kamuoyundan büyük tepki çekmişti.

İlgili Haberler