TOGG, ABD'de ilk kez vitrine çıktı

TOGG, ABD'de ilk kez vitrine çıktı
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), ABD’nin Las Vegas kentinde bugün başlayan tüketici elektroniği fuarı olan Consumer Electronics Show’da yerini aldı. Etkinlikte TOGG'un elektrikli sedan konsept otomobili sergilendi.

ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES’e vizyon otomobiliyle katılan TOGG, yeniliklerini ve vizyonunu dünya kamuoyuna duyurdu.

Etkinlikte elektrikli sedan konsept otomobil sergileyen TOGG, söz konusu konseptin ''Transition Concept Smart Device'' olarak adlandırıldığını ve şirketin vizyon otomobili olduğunu açıkladı.

Bugüne kadar birçok otomotiv markasında görev almış Türk tasarımcı Murat Günak liderliğinde Pininfarina stratejik ortaklığıyla tasarlanıp, Turkish Cargo uçağıyla ABD’ye getirilen elektrikli otomobilin, daha önce sergilen sedan modelden farklı olarak fastback tasarıma sahip olduğu görülüyor.

Ayrıca, TOGG''un CES sahnesinde tanıttığı sedan modelin tasarımı ile günümüz otomobillerinden farklı özelliklere sahip olduğu görülüyor.

Sergilenen otomobilin ters yöne açılan kapıları dikkat çekerken, hem ön hem de arka koltukların elektrikli ayarlara sahip olması da yine yerli elektrikli otomobilin dikkat çeken özellikleri arasında.

Öte yandan, TOGG''un tanıttığı aracın tasarımı, resmi tanıtımından önce ortaya çıkmıştı.

Hollandalı otomotiv yayın organı Autoweek, TOGG''un elektrikli sedan modelinin patent başvurusundaki çizimlere ulaşmış ve otomobilin tasarımını okuyucuları ile paylaşmıştı.

İşte o fotoğraflar:

İlgili Haberler