Akaryakıt fiyatlarında yeni bir döneme giriliyor. Bugünden itibaren ürünlerin fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV''ye yansıyacak. Bugün LPG''de 1,10 TL yarın da benzin ve motorinde 2 lira indirim bekleniyordu. Böylece indirim pompaya yansımayacak.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl açıkladı. İktidar vatandaşlardan hangi ekonomik fedakarlığı isteyecek - Resim : 1

Resmi Gazete''deki Cumhurbaşkanı kararına, göre akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim ÖTV tutarına eklenecek. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ÖTV matrahına ulaşana kadar indirim olmayacak. Yarın benzin ve motorinde 2 lira, bugün LPG''de 1,10 tl indirim bekleniyordu. İndirim için kalan ÖTV marjı Benzinde 2,53 TL, Motorinde 2,05 TL, Lpg''de 1 TL. Bu durumda sadece LPG''de 10 kuruş indirim olacak.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl açıkladı. İktidar vatandaşlardan hangi ekonomik fedakarlığı isteyecek - Resim : 2

Akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirime ilişkin vergi uzmanı Ozan Bingöl sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl açıkladı. İktidar vatandaşlardan hangi ekonomik fedakarlığı isteyecek - Resim : 3

Bingöl, “Akaryakıtta ÖTV’siz dönem sona erdi. Benzinde 2,52 TL, motorinde 2,05 TL, LPG’de 1,77 TL ÖTV oluşuncaya kadar indirimler pompaya yansımayacak, ÖTV’ye dönüşecek. Anlaşılan o ki, Devletin “vergi feragati” bitti vatandaşın “vergi fedakarlığı” başlıyor…” ifadelerini kullandı.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl açıkladı. İktidar vatandaşlardan hangi ekonomik fedakarlığı isteyecek - Resim : 4