Volvo'dan hız sınır kararı: 180'i geçemeyecek

Volvo'dan hız sınır kararı: 180'i geçemeyecek
Otomotiv devi Volvo, araçlarının 180'i aşmaması için radikal bir karar aldı. Markanın otomobilleri artık 180 km/s hızı aşamayacak! Türkiye'de ise ağustos ayından itibaren satılacak Volvo modelleri bu özellikte olacak.

Dünya devi otomobil üreticisi Volvo, araçlarının hız sınırı için yeni bir adım attı. "Sıfır ölümlü kaza" stratejisi ile yola çıkan marka araçlarının 180km/s hız sınırını aşmaması için geliştirilen yeni teknoloji piyasaya sunacaklarını duyurdu.

Hız sınırı limitinin aşağıya çekilmesine ek olarak Volvo modelleri, ailenin daha tecrübesi ve genç olan sürücüleri için de yeni bir sistem sunuyor. Bu sistem doğrultusunda otomobilin hız sınırına ek kısıtlamalar da getirilebilecek. Bunu yapmak için ise ekstra bir “Bakım anahtarı” gerekiyor. Bu düzenlemenin ise Care Key sistemi ile yapılacağı belirtiliyor.

Markanın güvenlik merkezi tepe yöneticisi Malin Ekholm ise konuya ilişkin "Otomobil üreticilerinin trafik güvenliği artırma açısından en sorumlu varlık olduğuna inanıyoruz." dedi.

vv-002.jpg

Şirket, yeni otomobillerinde insanların ölmesini veya ciddi şekilde yaralanmasını önlemeye oldukça kararlı. 180 km/s hız sınırının getirilmesinin, yol güvenliğinin artırılmasına da yardımcı olacağı belirtilmiş.

Care Key teknolojisi ise aracın sahibinin, otomobilini başka birine, örneğin akrabası veya deneyimsiz bir sürücüye verdiği zaman, maksimum hızı ayarlamasına imkan tanıyacak. Sağlamlığıyla nam salmış markanınn, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama ise şu şekilde:

"Hız sınırlaması ve Care Key şirketin yeni girişiminin bir parçası ve bu, otomobil üreticilerinin ölümlerin yüzdesini trafik kazalarında sıfıra düşürmek için nasıl sorumluluk alabileceklerinin açık bir örneği. Ayrıca sürücüleri daha güvenli sürmeye teşvik etmekte."

İlgili Haberler