Gözden kaçan büyük haber! Washington Büyükelçisi Mercan IMF Başkanı ile buluştu

Gözden kaçan büyük haber! Washington Büyükelçisi Mercan IMF Başkanı ile buluştu
Washington Büyükelçisi Murat Mercan, Musevilerin ‘Hannukkah’ gecesinde Uluslararası Para Fonu Başkanı (IMF) Kristalina Georgieva ve Dünya Bankası Grup Başkanı David Malpass ile görüştü.

Tele1 ABD temsilcisi Yılmaz Polat''ın aktardığı habere göre; Mercan, Musevi Kuruluş ‘American Friends of Lubavitch’ ile ‘Inter-American Development Bank’ın (IDB) düzenlediği ‘Hanukkah’ gecesine katıldı, ‘Bar Mitzva’ törenini izledi.
Georgieva-Mercan

‘Uluslararası sermaye hareketlerini de yakından takip eden etkili bir Yahudi kuruluşun dini toplantısında, Mercan’ın IMF Başkanı ve Dünya Bankası üst düzey yöneticisiyle Erdoğan ekonomisindeki son çalkantılı durumu ele aldığı aktarıldı.


Malpass-Mercan

Toplantıda tarafların ‘krizden çıkış’ yolu ile ilgili bir teklifte bulunup bulunmadığı bilinmiyor.

Washington Büyükelçisi Mercan’ın Georgieva, Malpass ve Shemtov’la samimi pozları dikkat dikkat çekti.


Shemtov-Mercan

Merkezi Washington’da bulunan 90’dan fazla ülkede yaklaşık 4 bin faal üye ile ‘Uluslararası Chabad-Lubavitch Hareketi’, dünyanın en büyük Yahudi eğitim ve sosyal hizmetler ağını oluşturuyor.

ABD’de Beyaz Saray, Kongre ve finans çevrelerinde etkisiyle bilinen ‘Chabad-Lubavitch hareketi’, dünya liderleri ,üst düzey hükümet yetkilileri ve diplomatlarla toplantılar düzenliyor.

‘Hannukkah’ gecesinin sponsorlarından Inter-American Development Bank daha çok Latin Amerika ülkeleri ve Karayipler’deki faaliyetleriyle öne çıkıyor.

Murat Mercan New York’tan sonra Washington’da Tel Aviv Üniversitesi ‘Moshe Dayan Merkezi’nden Dr. Nir Boms’la da biraraya geldi.

İkili’nin Türkiye Büyükelçiliği’nde bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

 

İlgili Haberler