Washington'dan Türkiye'ye skandal 'taziye' mesajı

Washington'dan Türkiye'ye skandal 'taziye' mesajı
ABD'den terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 Türk vatandaşına ilişkin bir açıklama geldi. Washington'un açıklamasında kullanılan "Eğer PKK'nın sorumlu olduğunu teyit edersek" ifadesi dikkat çekti.

PKK tarafından kaçırılan 13 Türk vatandaşının şehit edilmesinin ardından Washington''dan kafaları karıştıran bir taziye mesajı geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın dün açıkladığı ve 10 Şubat’ta yaşanan ölümlerin ardından konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “ABD, Irak’ın Kürt bölgesinde Türk vatandaşlarının ölümünü acıyla karşıladı. Eğer bu saldırıdan PKK’nın sorumlu olduğunu teyit edebilirsek olayı olabilecek en sert şekilde kınayacağız” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Biz NATO müttefiki Türkiye ile birlikteyiz ve baş sağlığı mesajımızı son çatışmalarda yaşamını kaybedenlerin ailelerine de iletiyoruz” denildi.

Milli Savunma Bakanı Akar, dün 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşıldığını bildirdiği açıklamada “Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir. Böylece PKK’nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür. Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekâtın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir” demişti.