Herkesin kullandığı uygulamaya herkesi sevindirecek güncelleme

Herkesin kullandığı uygulamaya herkesi sevindirecek güncelleme
Mark Zuckerberg'in geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği etkinlikte Facebook, WhatsApp ve Instagram Meta'ya bağlanmıştı. Meta bünyesindeki WhatsApp'tan kullanıcıları sevindirecek güncelleme haberi geldi. Mesajlara verilen 6 tepkinin sayısının artacağı açıklandı.

Mark Zuckerberg’in CEO’su olduğu Meta şirketine ait WhatsApp Şubat ayında mesajlara tepkiyle yanıt verme özelliği gelmişti. Platform, Windows 11 ve 10 sürümlerinin Beta programına kayıtlı kişilerle “hızlandırılmış emoji ekleme” özelliğini test etmeye başlamıştı.

Daha sonra tepkiler özelliğini Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlara getiren WhatsApp, bu özellikle olumlu geri dönüşler aldı. Ancak kullanıcılarının eksik bulduğu bir nokta da emoji sayısıydı. Şirket, bugüne kadar belirli bazı emojilerin tepkilerde kullanımına izin veriyordu.

Bugün yapılan açıklamaya göre WhatsApp, bu özelliği Yeni mesaj tepkileri ile genişletiyor. Bugün dağıtılmaya başlanan özellik, kullanıcıların gönderilen mesaja istediği emoji ile tepki vermesine olanak tanıyor.

Bu özelliği kullanabilmek için daha önceki tepki yolunu izlemek yeterli. Öyle ki şu anda gelen mesajlara tepki verebilmek için iletiye uzun süre basıp seçili tepkilerden birisini gönderiyorsunuz. Son güncelleme ile seçili emojilerin yanında “+” ifadesi çıkacak. Bu ifade ile birlikte istediğiniz tepkiyi verebileceksiniz.

İlgili Haberler