Whatsapp'a şok üstüne şok

Whatsapp'a şok üstüne şok
Son günlerde WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi değişikliği' sebebiyle tepkilere neden olmasından ötürü Telegram ve Signal uygulamalarına yoğun bir geçiş yaşanıyor. Google Play verilerine göre Telegram dün akşam saatlerinde en popüler uygulama haline gelirken Signal ise ikinci sırada yer aldı.

Sözcü'de yer alan habere göre, popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın 'gizlilik sözleşmesi değişikliği' sebebiyle kullanıcılar tarafından alternatif uygulamalara geçiş süreci sürüyor.

TELEGRAM ÖNE GEÇTİ

Daha önce WhatsApp’da yaşanan bağlantı sorunlarında kullanıcılar tarafından ilk tercih olan Telegram uygulamasının indirilme oranlarında büyük yükseliş yaşanmıştı ancak WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi değişikliği Telegram’ı ilk defa en popüler mesajlaşma uygulaması haline getirdi.

SIGNAL ATAK YAPTI

Öte yandan ABD'li girişimci Elon Musk'ın açıklamalarının ardından Signal uygulaması da büyük yükseliş yaşadı. Türkiye’de en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında Telegram’dan sonra ikinci sırada Signal yer alıyor.

WHATSAPP 4.SIRAYA GERİLEDİ

Sosyal medyada başlatılan kampanyalarla WhatsApp’ın düşüşü de hızlandı. Google Play verilerine göre WhatsApp en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında 4. sıraya kadar geriledi.