Whatsapp'tan bomba gibi bir özellik daha. Mesajlaşırken bunu çok seveceksiniz

Whatsapp'tan bomba gibi bir özellik daha. Mesajlaşırken bunu çok seveceksiniz
Popüler mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, kullanıcıları için yeni bir özelliğini test ediyor. "Tatil Modu" adlı özellik, arşive eklenmiş bir sohbete mesaj geldiğinde, bu sohbetin yok sayılarak bildirim gönderilmemesini ve ana sayfaya düşmemesini sağlıyor. Android'in beta sürümü için gelen bu özellik ise henüz iOS'ta kullanılamıyor.

Webtekno'da yer alan habere göre, Facebook'un sahip olduğu anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın son Android beta sürümü, "Tatil Modu" olarak isimlendirilen bir özellikle geldi.

DAHA ÖNCE BENZERİ GÖRÜLMÜŞTÜ

Tatil Modu, daha önce farklı bir şekilde karşımıza çıkmıştı ancak geçtiğimiz dönemlerde bahsedilen bu özellik, arşivlenmiş sohbetlerin yok sayılmasını sağlıyordu. Yani bir kullanıcı, bu özelliği kullanarak arşivlediği bir sohbetten bildirim almıyor, o mesajı hiç görmüyordu. Ancak bu özellik, bir süre beta sürümde göründükten sonra ortadan kalktı. Şimdiyse bu özellik, Tatil Modu olarak karşımıza çıktı.

İŞLEYİŞİ NASIL OLACAK?

Mevcut koşullarda WhatsApp'taki arşivlenmiş sohbetlerinizden bir mesaj alırsanız, bu mesajın bildirimini görüyorsunuz. Ayrıca söz konusu mesaj, arşivlenmiş klasöründen de ana klasöre geliyor. İşte Tatil Modu'yla böylesi bir durum gerçekleşmeyecek. İlgili mesaj, arşivlenmiş klasöründen de çıkmayacak. 

WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı özelliğin kullanıma ne zaman sunulacağı bilinmiyor.