World of Warcraft Oyuncuları Activision Blizzard’ı protesto etti

World of Warcraft Oyuncuları Activision Blizzard’ı protesto etti
World of Warcraft oyuncuları, Oribos’un merdivenlerinde buluşup oturarak, Activision Blizzard’a karşı oyun içi oturma protestoları düzenliyor. Activision Blizzard’dan konuya ilişkin açıklama yaptı.

HaberTekno’da yer alan habere göre, Activision Blizzard, çalışanlarına çılgınca kötü davranıyor. Son dönemlerde ortaya çıkan bir habere göre, California eyaleti Activision Blizzard’a dava açtı.
Activision Blizzard’ın kadın çalışanların “tazminat, atama, terfi, fesih” ve “sürekli cinsel taciz” söz konusu olduğunda ayrımcılığa maruz kaldığı ortaya çıkarıyor. Dava, kadınların şirket içinde erkeklere göre daha az ücret alması ve daha az fırsat verilmesiyle ilgili sorunları vurguluyor.

Activision Blizzard bu konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Çeşitliliğe değer veriyoruz ve herkes için kapsayıcılık sunan bir iş yeri geliştirmeye çalışıyoruz. Şirketimizde veya sektörümüzde veya herhangi bir sektörde cinsel suistimal veya herhangi bir tür tacize yer yoktur. Her iddiayı ciddiye alır ve tüm iddiaları araştırırız. Suistimal ile ilgili durumlarda, sorunu çözmek için harekete geçildi.”
“DFEH, Blizzard’ın geçmişinin çarpıtılmış ve çoğu durumda yanlış açıklamalarını içerir. DFEH ile soruşturmaları boyunca, onlara kapsamlı veri ve bol miktarda belge sağlamak da dahil olmak üzere, son derece işbirliği yaptık, ancak hangi sorunları algıladıklarını bize bildirmeyi reddettiler. Hukuken, davaya gitmeden önce herhangi bir iddiayı veya endişeyi daha iyi anlamak ve çözmek için yeterince araştırma yapmaları ve bizimle iyi niyetli görüşmeler yapmaları gerekiyordu, ancak bunu yapamadılar. Bunun yerine, mahkemede göstereceğimiz gibi, yanlış bir şikayette bulunmak için acele ettiler. DFEH’nin, vefatının bu davayla hiçbir ilgisi olmayan ve yaslı ailesini hiçe sayan bir çalışanın trajik intiharını şikayete dahil etmek için yaptığı ayıplı davranıştan bıktık. Bu davranışı utanç verici ve profesyonelce bulsak da, ne yazık ki bu, soruşturmaları boyunca kendilerini nasıl yürüttüklerinin bir örneğidir. Eyaletin en iyi işletmelerinin çoğunu Kaliforniya dışına iten şey, sorumlu olmayan Devlet bürokratlarının bu tür sorumsuz davranışlarıdır.”