Kanal D’de yayınlanan Gelinim Mutfakta programında gelinler yağ mantısı tarifini yaptı. Kayseri yöresinde sıkça yapılan yağ mantısı tarifi Gelinim Mutfakta programının ardından en çok aranan yemek tariflerinden oldu. Peki, yağ mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yağ mantısı tarifi ve malzemeleri neler?
İşte yağ mantısı tarifi…

YAĞ MANTISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER NELER?
- 1 yumurta
- 1.5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket yaş maya
- 3.5 su bardağı un
İç malzeme için:
- 200 gr. kıyma
- Kırmızı pul biber, Kimyon, Karabiber, Tuz
Üzeri için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 80 gr. tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası

YAĞ MANTISI NASIL YAPILIR?
Suyun içinde mayayı eritmekle başlayın. Yumurta, zeytinyağı, yoğurt ve tuzu yoğurtma kabında karıştırın. Mayalı suyu ekleyin.
Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Üzerini nemli bir bez ile örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
Kıymaya, pul biber, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta açın ve 6-7 cm’lik kareler kesin. İçlerine kıyma harcından yerleştirin. Uçlarını birleştirip kapatın.
Mantıları kapatma yerleri altta kalacak şekilde kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Yoğurda sarımsak rendeleyip karıştırın. Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun.
Mantıları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağdan gezdirerek servis yapın.