Yalçın Akdoğan yeni çözüm süreci için mi görevlendirildi?

Yalçın Akdoğan yeni çözüm süreci için mi görevlendirildi?
Çözüm sürecinde İmralı Heyeti'yle görüşmeleri yürüten AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığına getirilmesi, yeni çözüm sürecine yönelik bir adım olarak değerlendirildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

AKP Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan, geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkan Danışmanlığı görevine getirilmişti. Çözüm sürecinde İmralı Heyeti ile görüşmeleri yürüten Akdoğan’ın, Erdoğan’ın danışmanlığına getirilmesi, iktidar kulislerinde yeni çözüm sürecine yönelik bir adım olarak belirtildi.

Eski Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Ahmet Davutoğlu kabinesinde yer almış ve 'Dolmabahçe Mutabakatının' açıklandığı toplantıda bulunmuştu. Toplantıda Akdoğan’ın yanı sıra, dönemin AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP’den Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken katılırken, kamuoyuna da toplantının yapıldığı salondan bir fotoğraf verilmişti. Söz konusu fotoğraf çözüm sürecinin adeta sembollerinden biri haline gelirken, Akdoğan çözüm sürecinin sona ermesinden sonra kızağa çekilmişti.

“YENİ ÇÖZÜM SÜRECİNİ PLANLAYACAK”

Edinilen bilgilere göre, Erdoğan’ın, ilk çözüm sürecinde İmralı Heyeti ile görüşmeleri yürüten Akdoğan’ı yeni çözüm sürecini planlaması için danışmanlık görevine getirdiği belirtildi.

Partili kaynaklar, teröristbaşı Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmesine izin verilmesi ve mektuplarının yeniden kamuoyuna aktarılması ile yeni çözüm sürecinin ilk adımının atıldığını ifade ederken, ikinci çözüm sürecinin toplumun milliyetçi hassasiyetlerinin dikkate alınacak şekilde planlanmasının düşünüldüğünü öne sürdü.

Çözüm sürecindeki koordinasyon görevini üstlenen ve 2015'teki Dolmabahçe mutabakatı deklarasyonunu okuyan heyet içinde yer alan Yalçın Akdoğan, PKK ve HDP’ye çözüm sürecine ihanet etmekle suçlamış ve "Çok yanlış yaptılar. Öcalan'ı da diri diri oraya gömdüler. Bunlar Erdoğan karşıtlığı yapıyor gibi görünüp Öcalan'ı batırmaya çalıştılar" demişti.

Akdoğan, çözüm sürecinin tekrar canlandırılması için "Belli şartların oluşması lazım" yorumu ile de biliniyor.

İlgili Haberler