Yanal'dan Mehmet Topal ve Volkan Demirel kararı

Yanal'dan Mehmet Topal ve Volkan Demirel kararı
Geçtiğimiz sezon başarı elde edemeyen Fenerbahçe'de yönetim, kadroda radikal değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Teknik Direktör Ersun Yanal'ın raporları doğrultusunda Volkan Demirel ve Mehmet Topal'ın takımdaki geleceği belli oldu.

Devre arası öncesi teknik direktör değişimi yaşayan ve ara transfer dönemindeki takviyelerle bir nebze de olsa kendine gelen Fenerbahçe sezonu 6. tamamladı.

Gelen transferlerin verimsizliği bir kenara mevcut oyuncuların da bu kötü gidişata dur diyememesi sarı lacivertlileri radikal kararlar almaya itti.

Diğer yandan başı UEFA ile de belada olan Kanarya, Finansal Fair Play'e riayet için bol sıfırlı maaş alan oyuncularla da yollarını ayırmaya devam ediyor. Başkan Ali Koç'un "Bir şeyler yapmamız lazım" felsefesi ile hareket eden idareciler, camianın saygınlığını artırmak ve prestijini kurtarmak için yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda teknik direktör Ersun Yanal da sportif direktör Damien Comolli ile sık sık bir araya geliyor.

Yanal'ın idman ve geride bırakılan sezon ışığında hazırladığı rapor doğrultusunda oyuncularla ilgili alınan kararlara yenileri eklendi. Bu kapsamda takımın eski oyuncuları arasında yer alan Mehmet Topal ve Volkan Demirel ile ilgili alınan tasarruf da belli oldu.

Yeni transferlerle oluşturulacak takımda kendilerine yer bulup bulamayacakları henüz belli olmayan iki isim için "Takıma liderlik ve ağabeylik yapacak isimlere de ihtiyaç var" anlayışını ötelemeyen sarı lacivertliler de Emre Belözoğlu'nun Milli Takım kampından sonra transfer edilerek takıma katılması bekleniyor.

ROTASYON OYUNCUSU OLARKA FAYDALANILACAK

Mevcut kaptanlardan Mehmet Topal'ın takımda kalmasını isteyen Ersun Yanal, deneyimli oyuncudan rotasyon oyuncusu olarak faydalanmayı düşünüyor.

Volkan Demirel'in de saha dışında kendisine yardımcı olacağı düşüncesini benimseyen tecrübeli teknik adam, 37 yaşındaki deneyimli file bekçisiyle bu sezon da yola devam edilmesini istiyor.

Lig'in son haftasında Kadıköy'de oynanan Antalya maçında tribünlerin protestosuna maruz kalan Mehmet Topal, "Her hangi bir kırgınlığım yok. Fenerbahçe'nin sözleşmeli oyuncusuyum. Görev verildiği sürece de en iyisini yapmak için buradayım" açıklamasında bulunmuştu.

Kariyerini Fenerbahçe'de noktalamak isteyen Volkan da, "Hedefim hiç değişmedi. Amacım 40 yaşına kadar futbol oynamak. Yönetim bana git demediği sürece de buradayım."demişti.