Yandaş yazar: “Belediyelerdeki FETÖ’cüler temizlenmiyor”

Yandaş yazar: “Belediyelerdeki FETÖ’cüler temizlenmiyor”
Hükümete yakınlığıyla bilinen Yenişafak Gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, hükümetin yerel yönetimlerdeki FETÖ unsurları ile mücadale etmediğini iddia etti.

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminden sonra ilen edilen OHAL ve ihraçlarla ilgili eleştiriler gelmeye başladı. Özellikle ucu AKP’ye dayanacak FETÖ’cülerin görmezden gelindiği iddiaları dikkat çekiyor.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yenişafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan bugünkü yazısında sert eleştirilerde bulundu. Kılıçarslan, özellikle yerel yönetimlerde paralel yapı ile mücadelenin “tiyatro”ya dönüştüğünü ileri sürdü. Kılıçarslan “Yerel yönetimlerde FETÖ ve paralel yapı temizliği tam bir 'ipe un serme tiyatrosu' şeklinde ilerliyor” ifadelerini kullandı.

İşte Kılıçarslan’ın bugünkü yazısından çarpıcı kesitler:

“…
Meseleye geleceğim, ancak önce şu kadarını ifade etmeme izin verin. Siyasetin son derece önemli bir ayağı olan yerel yönetimlerde FETÖ ve paralel yapı temizliği tam bir 'ipe un serme tiyatrosu' şeklinde ilerliyor. Bunun çok çeşitli sebepleri var elbette. Belki uzun uzun konuşuruz bir başka yazıda bunları. Ancak mesela meraklısı Bursa, Kocaeli, İstanbul gibi büyükşehirlerde bu mücadelenin seyrini ibretle takip edebilir. 'Zaten biz 2,5 yıldır bu yapıyla mücadele ettiğimiz için darbe girişiminin ardından hiç işten çıkartma yapmadık' açıklaması yapanından FETÖ mensubu olduğu bilinen isimleri uzaklaştırmak yerine Milli Görüş geleneğinden gelen isimleri 'FETÖ'cü' yaftasıyla işten çıkaranına kadar bir dünya garabetle karşılaşma garantisi var.

Ne diyordu Balotelli: 'Şimdi sen tam olarak ne diyorsun anlamadım hacı abi. Yerel yönetimlerde paralelle mücadele edilmiyor mu diyorsun? İş siyasette FETÖ temizliğine gelmeden bu iş çözülemez mi diyorsun? Ne diyorsun?'”