Yandex'ten veri güvenliği itirafı

Yandex'ten veri güvenliği itirafı
Rus arama motoru Yandex'ten yapılan açıklamada, 4 bin 887 e-posta kutusuna ait verilerin üçüncü kişilerin eline geçmesine sebep olan sızıntı tespit edildiğini duyurdu. Sızıntıya, Yandex çalışanlarından birinin neden olduğu aktarıldı.

Yandex, güvenlik servisinin veri sızıntısı tespit ettiğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, "İç soruşturma sırasında, bir çalışanın üçüncü kişilere, kullanıcılara ait posta kutularına izinsiz erişim sağladığı ortaya çıkarıldı. Bu çalışan, servise teknik destek sağlamak için gereken erişim hakkına sahip 3 sistem yöneticisinden biriydi" denildi.

İzinsiz erişimin engellendiği ifade edilen açıklamada, e-posta sahiplerinin şifrelerini değiştirmeleri gerektiği bildirimlerini aldığı aktarıldı.

Sputnikte yer alan habere göre, şirket ve emniyet güçlerinin yürüttüğü soruşturma sürüyor. Yandex, sızıntıdan etkilenenlerden özür dileyerek kişisel veri güvenliği üzerindeki insan faktörünün etkisini azaltmak için bu türden idari erişim hakkı seviyesine sahip çalışanların iş organizasyonunu yeniden gözden geçirileceğinin sözünü verdi.

İlgili Haberler