Türkiye Ormancılar Derneği: Bu acımasız rant anlayışından acilen vazgeçilmelidir

Türkiye Ormancılar Derneği: Bu acımasız rant anlayışından acilen vazgeçilmelidir
Yangınlar daha sönmemişken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yürürlüğe giren kanun, kıyı ve ormanlardaki yapılaşma tasarrufunu Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkisine bırakıyor.

Yangınlar sönmeden orman ve kıyılar yeni yağmaya açılıyor

Türkiye yaklaşık bir haftadır orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Türkiye’nin dört bir tarafında çıkan yangınlar henüz söndürülememişken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın imzasıyla yürürlüğe giren kanun dikkat çekti.

Kanunla orman alanlarındaki yapılaşma tasarrufu Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkisine bırakıldı.

7334 sayılı “Turizmi Teşvik Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, 28 Temmuz 2021’de Resmî Gazetede yayınlandı.

Kanunun 1’inci maddesi “d” fıkrasına göre, “Kültür ve Turizm gelişme Bölgeleri dışında kalsa bile” orman arazileri “kamu yararı” kapsamına alınarak turizm yatırımcılarına açılabilecek.

“Yeri, mevkii ve sınırları Cumhurbaşkanı kararıyla tespit ve ilan” edilecek bu alanlardaki bütün devlet taşınmazları da turizm kapsamına alınabilecek.

"BU ACIMASIZ RANT ANLAYIŞINDAN ACİLEN VAZGEÇİLMELİDİR" 

Öte yandan Türkiye Ormancılar Derneği''den konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Derneğin sosyal medya hesabında yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

"Memleket yangın yeriyken Turizm Teşfik Kanunu Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun kıyılar başta olmak üzere ormanlık alanlardaki yapılaşma tasarrufunu Turizm Bakanlığına bırakıyor. Bu acımasız rant anlayışından acilen vazgeçilmelidir."

 

İlgili Haberler