Yanına yaklaşınca hemen yanmaya başlıyor. Korona virüsle mücadele artık çok kolay

Yanına yaklaşınca hemen yanmaya başlıyor. Korona virüsle mücadele artık çok kolay
Korona virüse karşı ABD’li bir şirket tarafından geliştirilen kazak sosyal mesafeyi mecburi hale getiriyor. Kazağın üstünde yer alan 4 adet termal kamera karşı taraftaki vatandaşın ateşini ölçerken sosyal mesafe kuralının aşılması durumunda LED lambalar yanıp sönerek uyarı veriyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre, ABD merkezli bir şirket, pandemi sürecinde sosyal mesafeyi sağlamak adına özel bir kazak tasarladı. Kazak, iki metreden fazla kullanıcıların birbirlerine yaklaşmasının önüne geçiyor.

5fed832f18c7731040fb1df2.jpg

2 METREDEN FAZLA YAKLAŞILAMIYOR
Korona virüs salgını sonrasında sosyal mesafeyi gerektiği gibi sağlamak hayati bir öneme sahip. Bu kapsamda tasarlanan bir kazak ise sadece kışın soğuğundan kullanıcıları korumuyor, aynı zamanda size 2 metreden daha fazla yaklaşana geçit vermiyor.

ÜZERİNDE 4 TANE TERMAL KAMERA VAR
Bu özel kazak, üzerinde düşük çözünürlüklü 4 adet termal kamera bulunduruyor ve sıcaklığı da hesaplayarak kazağı giyen kişiye yaklaşanları algılıyor. Böylece sosyal mesafe sağlanmış oluyor.

5fed816418c7731040fb1dca.jpg

LEB LAMBALAR YANMAYA BAŞLIYOR
Mesafe kuralının sağlanamadığı durumlarda kazağın üzerinde yer alan LED lambalar yanıp sönmeye başlıyor. Diğer bir deyişle bu kazağı giyerken mesafeye dikkat etmemek pek mümkün görünmüyor.

FARKLI KAZAK TÜRLERİ ENTEGRE EDİLEBİLİYOR
Kazağın gördüğü ilgiden memnun olan geliştirici şirket, kendi kazak modellerini bu teknolojiye uyumlu hale getirmek isteyenler için de çeşitli seçenekler sunuyor. Böylece kullanıcılar farklı kazak tiplerine bu sistemi entegre edebiliyor.