Yanlıştan bir an önce dönün!

Yanlıştan bir an önce dönün!
Yazarımız Yavuz Selim Demirağ'ın gözaltına alınmasına Kırmızı Kedi yayınevinden çok sert bir tepki. İmamların Öcü'nün yayınevi olan Kırmızı Kedi yaptığı açıklamada FETÖ'nün tehdidi altındaki Demirağ acilen serbest bırakılmalı, yanlıştan dönülmelidir dedi.

İmamların Öcü kitabının yayıncısı Kırmızı Kedi yayınevinden yazarımız Yavuz Selim Demirağ ile ilgili çok sert bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada gözaltı kararına tepki gösterilirken, yapılan yanlıştan acilen geri dönülmelidir dedi.

İşte yayınevinden yapılan o açıklama:

Yazarımız Yavuz Selim Demirağ'ın bu sabah erken saatlerde evinin polis tarafından basıldığını ve gözaltına alındığını büyük bir şaşkınlıkla öğrendik. "İmamların Öcü - Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Cemaat Yapılanması" kitabını kaleme alan Yavuz Selim Demirağ'ın FETÖ ile mücadelede yaptığı katkılar bütün kamuoyunun malumudur. Demirağ 15 Temmuz darbe girişiminden 14 ay önce yayımlanan kitabında gelmekte olan felaketi yazmış, TSK içindeki FETÖ kadrolarını isim isim açıklamıştı. O dönemde cemaatin saldırılarına uğrayan Demirağ'ın şimdi FETÖ ile ilgili soruşturmalar kapsamında gözaltına alınması en hafif deyimle tuhaftır. Bu gözaltı, bütün söylenenlere rağmen söz konusu terör örgütüyle mücadele etme niyetinin ya da yeteneğinin olmadığını göstermektedir.

Yavuz Selim Demirağ bu türden işlemlere yabancı değildir. Demirağ, kitabıyla ilgili daha önce de Genelkurmay tarafından mahkemeye verilmiştir ve onun aleyhinde dava açanlar 15 Temmuz'dan sonra utanç içinde kalmıştır.

Yazarımız Yavuz Selim Demirağ bir an önce serbest bırakılmalı, yapılan yanlıştan hızla dönülmelidir.

Saygılarımızla

Kırmızı Kedi Yayınevi 

İlgili Haberler