Yarkadaş: ‘Atatürk düşmanlarına ne kadar ödeme yapıldı?’

Yarkadaş: ‘Atatürk düşmanlarına ne kadar ödeme yapıldı?’
CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, Atatürk düşmanı Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu’nun Kredi Yurtlar Kurumu’nda katıldığı organizasyonları TBMM gündemine taşıdı.

Yarkadaş, “Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığıyla bilinen, yıllarca FETÖ'ye ait gazetelerde çalışan ve FETÖ'yü öven kitap yazan Mustafa Armağan isimli şahıs ile Atatürk düşmanlığıyla bilinen Yavuz Bahadıroğlu isimli şahısların Kredi Yurtlar Kurumu'na ait birçok organizasyonda yer almıştır. Bu şahısların üniversite öğrencileriyle buluşturulması rezalettir” ifadesini kullandı.Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na önerge sunan Yarkadaş, şu soruları yöneltti:

‘NE KADAR ÖDEME YAPILDI?

'1- 2002- 2017 yılları arasında konu şahıslar KYK'nin kaç organizasyonuna (kamp- konferans, panel vs.) katılmıştır?
2- Bu organizasyonlar kapsamında ilgili kişilere ne kadar ödeme yapılmıştır?
3- Bu isimler Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başka organizasyonlarında yer almış mıdır?
4- Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığıyla tanınan bu iki şahsın üniversite öğrencileriyle buluşturulmasının gerekçesi nedir? Bu iki şahıs kim ya da kimlerin vasıtasıyla bu organizasyonlara dahil edilmiştir?
5- 17-25 Aralık sürecinden sonra Mustafa Armağan isimli şahsa Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinden ne kadar ödeme yapılmıştır? Kaynak: “Atatürk düşmanlarına ne kadar ödeme yapıldı?”

İlgili Haberler