YAŞ toplanıyor: Genelkurmay Başkanı değişecek mi?

YAŞ toplanıyor: Genelkurmay Başkanı değişecek mi?
TSK'daki terfi ve atamaların belirleneceği Yüksek Askeri Şura, 1 Ağustos'ta toplanacak. Toplantıda Genelkurmay Başkanı'nın değişip değişmeyeceği ise merak konusu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci Yüksek Askeri Şura toplantısının 1 Ağustos Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılması öngörülüyor.

Erdoğan başkanlığındaki toplantıya, Şura üyeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katılacak.

YAŞAR GÜLER YERİNE ÜMİT DÜNDAR MI?

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in yerine ise Ümit Dündar’ın geleceği iddiası kulislerde konuşulmaya devam ediliyor.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geçen sene oramiralliğe terfi eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal’ın ise görevdeki ikinci yılları bu sene doluyor.

HANGİ KARARLAR ÇIKACAK?

Hava harekatlarıyla terör örgütlerine ağır darbe vurulmasında önemli görevler üstlenen Küçükakyüz’ün görev sürelerinin bir yıl daha uzatılması, YAŞ’tan çıkması beklenen kararlar arasında yer alıyor.

“Mavi Vatan”ın korunmasındaki başarılarından dolayı Adnan Özbal’ın da görevine devam edeceği bekleniyor.

YAŞ kararları kapsamında bazı korgeneraller de bir üst rütbeye terfi edecek. Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bir, Kara Kuvvetleri Komutanlığından ise 7 isim arasından bazıları dördüncü yıldızı takacak.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığında, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Metin Gürak, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ve 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu terfi sırasında yer alıyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığında ise boşalan kadro bulunmamasından dolayı orgeneral terfisi beklenmiyor.