Yasağı delip otobüse binmişti. Yaşlı kadının savunması şoförü çılgına çevirdi

Yasağı delip otobüse binmişti. Yaşlı kadının savunması şoförü çılgına çevirdi
Koronavirüs ile mücadele kapsamında 65 yaş ve üstündekilere getirilen toplu taşıma araçlarına binme yasağına rağmen Avcılar'da İETT otobüsüne binen kadın, tüm ısrarlara rağmen "Benim sağlığım yerinde.3 apartman merdivenlerini temizledim. Sağlığım yerinde olmasa bunu yapabilir miyim? " diyerek kendisini savundu ve araçtan inmeyi reddetti.

Cihangir Mahallesi'nden önceki gün öğle saatlerinde Başakşehir'deki Şahintepe Mahallesi'ne gitmek üzere hareket eden İETT otobüsüne binen kadın yanındaki İstanbul kartını okutarak, bindi. Otobüs şoförü, kadına 65 yaşından büyük olduğunu verilen talimatlar dolayısıyla da kendisini araca bindiremeyeceğini söyledi.

Şoförü uyarılarını dinlemeden aracın arka koltuklarından birine oturan kadın, "Ben binerim. Ceza kesilecekse bana kesilir. Sana ne? Sen arabanı kullanmaya, onu yıkamaya bak" diye söylendi. Cep telefonu ile görüntülenen diğer yolcuların da uyarılarını dinlemeyen kadın, "Bu hep böyle yapıyor. Binmek benim hakkım. Benim sağlığım yerinde. 3 apartman merdivenlerini temizledim. Sağlığım yerinde olmasa bunu yapabilir miyim? Çalışmasam paramı kim verecek. Çoluk-çocuk var, kimsenin kimseye faydası yok" diye söylendi.

Yolcuların "Herkesin işi var seni bekliyor" sözlerine rağmen yerinden kalkmayan kadın yanına gelen genç kıza da araçtan inmeyeceğini söyledi, Kadın, sağlığını korumak için yasak kararı getirildiğini belirten diğer yolculara da "Ben çalışmasam kim paramı verecek?" diyerek kendisini savundu. Birkaç dakika daha bekleyen şoför, kadın inmeyince yoluna devam etti.