Yasak öncesi İstanbul trafiğinde yoğunluk

Yasak öncesi İstanbul trafiğinde yoğunluk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün kabine toplantısının ardından Türkiye’de yeni alınan yasak kararlarını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu kararlardan biri de sokağa çıkma yasağının saat 21.00’dan 19.00’a alınması oldu. Ancak yasağın ilk gününde İstanbul’un trafiğindeki doluluk dikkat çekti.

Yasak öncesi İstanbul trafiğinde yoğunluk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yeni alınan kararları kamuoyuna duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hafta sonu sokak kısıtlaması sürerken, hafta içi sokak kısıtlaması saatleri akşam 19:00 - sabah 05.00 olarak değişti. Kamuda saat 16''da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai saati yeniden yaygınlaştırılacak, hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak” ifadelerini kullanmıştı.

YASAĞA SAATLER DAKİKALAR KALA YOĞUNLUK

İstanbul’da korona virüs yasağına dakikalar kala, yoğunluğun devam etmesi dikkat çekti. İstanbul’da trafik yoğunluğunun yüzde 56’lara kadar ulaştığı bildirilirken, yasağın başlamasının ardından da çok sayıda vatandaşın trafikte kalabileceği aktarıldı.

İçişleri Bakanlığının "Kısmi Kapanma" konulu genelgesi doğrultusunda saat 19.00 itibarıyla uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve bağlantı yollarında da trafik yoğunluğu yaşandığı görüldü.