Termik santrale dev teşvik. Yanma tehlikesi geçirmişti

Termik santrale dev teşvik. Yanma tehlikesi geçirmişti
Orman yangınının çok yaklaştığı Yatağan ilçesinde bulunan Yatağan Termik Santrali'nin modernizasyon yatırımı için aldığı teşvik belgesi dikkat çekti.

Milas''taki orman yangınında Kemerköy Termik Santrali''nin yanmaktan son anda kurtulmasıyla birlikte, bölgedeki termik santrallerin güvenliği ve büyük afetlere yönelik Acil Eylem Planlarının olup olmadığı tartışılmaya başlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2021 yılı Haziran ayına ilişkin Yatırım Teşvik Belgesi istatistiklerini açıkladı.

Haziran’da verilen teşvik belgeleri içinde en yüksek hacimli teşvik, rüzgarın da etkisiyle yangının iyice yaklaştığı Muğla Yatağan ilçesindeki Yatağan Termik Santrali için düzenlendi.

761 MİLYON 920 BİN LİRALIK TEŞVİK

DÜNYA''dan Hüseyin Gökçe''nin aktardığı habere göre, yangının çok yaklaştığı Yatağan ilçesinde bulunan Yatağan Termik Santralinin modernizasyon yatırımı için aldığı teşvik belgesi dikkat çekti.

Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş’ye, Muğla Yatağan’da elektrik enerjisi üretimi, iletimi ve dağıtımı başlıklı yatırımı kapsamında, 761 milyon 920 bin liralık teşvik belgesi düzenlendi.

Bölgesel-öncelikli yatırım kapsamında olan bu proje için; yüzde 80 vergi indirimi desteği sağlanacak. Bu yatırım için Yatırım Karşılama Oranı yüzde 40 olarak belirlenirken, ayrıca yatırım kapsamında yapılacak ithalatta gümrük vergisi muafiyeti sağlanacak Yatırım kapsamında, faiz desteği ve KDV istisnası da sağlanacak.

Haziran ayında 1.036 proje için 16 milyar 899 milyon 999 bin liralık yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Bu yatırımlar için 899 milyon 64 bin dolarlık ithal makine kullanılacak ve yatırımlar kapsamında 22 bin 195 kişilik istihdam sağlanacak.

 

İlgili Haberler