Yavuz Selim Demirağ'a saldırı davasında yeni gelişme

Yavuz Selim Demirağ'a saldırı davasında yeni gelişme
Ankara – Yeniçağ Gazetesi yazarı Yazarı Yavuz Selim Demirağ'a saldıran 6 kişinin Ankara 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın ilk duruşmasında heyet duruşmanın ağır ceza mahkemesinde görülmesine karar verdi. Yavuz Selim Demirağ'a yönelik 11 Mayıs 2019'da yapılan saldırıya ilişkin “silahla kasten yaralama, tehdit ve hakaret” suçlarından Adem Yavuz, Ali Adanur, Emrah Yavuz, Furkan Çelik, Necmettin İnan ve Orhan Çoban’ın 20'şer yıl 10'ar aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruş

Sanık Emrah Yavuz soruşturma aşamasında verdiği ifadesinin doğru olduğunu belirterek, “Ben olaya iştirak etmedim. Diğer sanıklarla birlikte de olay yerinden ayrılmadım” dedi.  Sanık Orhan Çoban, Demirağ ile itiş kakış yaşadıklarını  Sanık Furkan Çelik ise elindeki sopa ile Demirağ’a vurmadığını ve bir şey olmasından “korktuğu” için araçta bulunan sopayı elini aldığını söyledi.  Hakimin “E nasıl yaralandı?” sorusuna “Bilmiyorum. Orhan ile aralarında itiş, kakış yaşandı” diye kendini savundu. 


Sanık Adem Yavuz, elinde bıçak ve sopa olmadığını belirterek, “Furkan dışında kimsenin elinde sopa yoktu. Furkan sopa ile indi ama vurmadı” dedi. Hakim “Peki nasıl yaralandı?” diye sordu. Sanık Yavuz, “İtiş kakışta yere düştü. Bu sırada yaralanmış olabilir” diye olay sırasında Demirdağ vurmadığını yineledi.  Sanık Necmettin İnan, “Olay sırasında mağdur yere düştü. Bu yüzden yaralanmış olabilir” diye Demirağ vurmadığını söyledi.  Sanık Ali Adanur, “Biz gittiğimizde beyfendi yerde yatıyordu. Görmedim zaten. Nasıl yaralandığını bulmuyorum” diye konuştu.  
Yaviz Selim Demirağ  ise sanıkların yalan söylediğini vurgulayarak, “Ben herhalde kendi kendimi dövdüm. Her şey ortadayken bu kadar yalana tahammülüm yok. ‘Meydanı boş mu buldun’ dediler. Bir tanesi küfretti, biri ‘Öldürün’ dedi. Trafikte herhangi bir şey yaşanmadı. Beni evime gazeteci arkadaşım Murat Ağırel bıraktı. Muhtemel ki takip ettiler” diye konuştu. 
Demirağ’ın avukatı Erhan  Tokatlı, müvekkilinin vücudundaki yaralanmaların gözetilerek, sanıkların Öldürme kastıyla hareket ettiklerini bildirdi. Tokatlı, “Öldürme teşebbüsünden yargılanması gerektiği kanaatindeyiz. Bu nedenle görevsizlik verilmesini talep ediyoruz” diyerek, davanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini istedi.
Daha sonra Avukat Erhan Tokatlı mahkemeden görevsizlik talebinde bulundu. Savcı talebin reddedilmesini  istedi. Hakim, avukat Tokatlı’nın görevsizlik talebini kabul ederek, dosyanın ağır cezaya gönderilmesine karar verdi.

Yavuz Selim Demirağ’a saldırı davasında destek olmak için katılan Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Yeniçağ TV’ye konuştu. Çakırözer “Değerli meslektaşım Yavuz Selim Demirağ evinin önünde darp edildi. O gün onu ziyaret ettiğimde durumu çok kötüydü. Sadece düşüncelerini ifade ettiği için meslektaşımız saldırıya uğradı. Böyle bir konu karşısında herkesin Demirağ’ın yanında olması gerekir. Toplum gazetecilerimize, aydınlarımıza, siyasetçilerimize görüşleri, yorumları nedeniyle tepki koyamazsa hukukun üstünlüğü ve özgürlükler ortada kalmaz. Bu tür saldırıların en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Eğer caydırıcı cezalar verilmezse Yavuz Selim Demirağ gibi başka meslektaşlarımız da saldırıya uğrayabilir. Daha önce de bilindiği üzere Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na da bir saldırıda bulunulmuştu.

Sayın Demirağ ile ilgili raporlar ortada. Öldürme kastı var. bunu yapanların en ağır cezaya çarptırılmaları gerekiyor. Sadece muhalefet partileri değil iktidar partileri hatta tüm basının burada Demirağ’a destek vermesi gerekirdi. Demokrasiyi korumak istiyorsak gazetecilerin, siyasetçilerin özgürlüğünü korumamız gerekiyor.” dedi.