Yavuz Temizer: İYİ Parti siyasetin yaşam odası oldu

Yavuz Temizer: İYİ Parti siyasetin yaşam odası oldu
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Temizer, "İnsanlar şimdiye kadar alternatifsizlikten yakınıyordu. Artık iktidara gelmek isteyen kadrolarını oluşturmuş ve projelerini hazırlamış bir İYİ Parti var" dedi.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin sorumlusunun AKP hükümetleri olduğunu belirtti.

Hükümetin krize yönelik tedbir almadığını belirterek "Pansuman önlemlerle yaşanan krizi geçiştirmeye çalışıyorlar" diyen Temizer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akıllarında tamamen 31 Mart var. Seçimden yara almadan çıkabilmenin hesabını yapıyorlar. Milleti düşündükleri yok. Bu durum sürdürülebilir bir durum değil. Seçimlerden önce Türkiye'yi düşünmek gerekiyor. Ülkeyi 16 yıldır bu hale getiren AKP hükümetleridir. Üretimi sekteye uğratarak üreticileri adeta cezalandırarak ekonomiyi tamamen ithalata dayalı hale getiren AKP'nin yanlış politikalarıdır. Bu durumun yaşanacağı belliydi. Bugün ekonomi geldi tıkandı. İvedilikle tedbirler alınmalı. İktidar bu tedbirleri almadığı durumda ülke iyi bir noktaya gitmiyor. Bu durum sadece muhalefetin değil AKP'linin de sorunudur. 81 milyonu ilgilendiren bir problem var ortada. Herkesin canı yanıyor. İhmal edilecek ya da görmezden gelinecek bir durum değil."

Kamuda yaşanan israfa da dikkat çeken Temizer, "Millet bu durumdayken siz kendinize 5 yüz milyon dolara uçak alır, 13 uçaklı bir filoya sahip olursanız, 300 araçlık konvoyla gezerseniz, bu durumu çözemezsiniz. Önce kamudaki israfın önüne geçilmelidir" dedi.

Tüm kamu kurumlarının Sayıştay denetimine açılması gerektiğini söyleyen Temizer, şeffaf yönetim anlayışının tesis edilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "İnsanlara kriz zammı verilmeli, asgari ücretten vergi kaldırılmalı. İnsanlar gerçekten darda ve geçim sıkıntısı yaşıyorlar. Yaşanan kriz dış güçlere bağlanıyor fakat ABD ve Rusya Başkanları ile sarmaş dolaş oluyorsunuz. Kim bu dış güçler bilmiyoruz. Dünyada ekonominin kuralları bellidir. Ekonomiyle inatlaşma olmaz. Akıntıya karşı kürek çekmeyle sonuç alınmaz. Keyfi uygulamalarla ülke yönetirseniz oraya yatırımcı gelmez bunun bedelini vatandaş öder. Aklıselim davranmak gerekiyor. Yaşananların tek sorumlusu sadece AK Parti değil Cumhur İttifakıdır. Yapılan uygulamaların sorumlusu Cumhur ittifakına aittir. 31 Marta milletimizin bunun hesabını soracaktır."

AKP'nin yerel seçimlerden başarı sağlamasının mümkün olmadığını ifade eden Temizer, sözlerini şu şekilde tamamladı: "İnsanlar şimdiye kadar alternatifsizlikten yakınıyordu. 'CHP'ye versem ne olacak iktidar olmaz şansı yok, MHP zaten iktidar olmak istemiyor' diyordu. Ehveni şer AKP'yi görüyordu. Artık İYİ Parti var. İYİ Parti siyasetin bir yaşam odası haline geldi. İnsanların bir alternatifi var. İktidara gelmek isteyen kadrolarını oluşturmuş ve projelerini hazırlamış bir İYİ Parti var. Türkiye'nin önünde bir alternatif varken bu milletin 16 senedir verdiği bütün avansları kendi yandaşları için kullanan AKP hükümeti varken elbette ki tercihini İYİ Parti'den yana kullanacaktır. Biz hazırız. Yerel seçimlerle birlikte yönetimi devralmaya başlayacağız. Daha sonraki seçimlerde Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı seçildiğinde sorunlar kökünden çözülmüş olacak. "