Yazın en iyi kilo verme yöntemi! Kavun diyeti

Yazın en iyi kilo verme yöntemi! Kavun diyeti
Kavun mevsimi geldi. Karpuzlar yavaş yavaş yerini kavuna bırakırken kavun diyeti de yükselişe geçti. 'Kavun diyette yenir mi?' sorusu ise yaptığınız diyete bağlı. Ancak kavun kilo aldırır mı? Abartmadan tükettiğiniz sürece, kavun diyet dostu meyvelerden biridir.

Kavun kilo aldırır mı?

Şekerli bir yapıya sahip olması nedeniyle diyet için uygun olup olmadığı konusunda kararsız olan kimselerin bilmesi gereken şudur ki; dikkat ederek tüketildiğinde zararının olmadığıdır. Hatta kilo vermeye yardımcı olarak metabolizmayı hızlandırır. Hızlı çalışmayan metabolizma sindirim problemlerini beraberinde getirecek ve kalori yakımını güçleştirecektir.

7-kavun-yemenin-besinsel-faydalari.jpg

Kavun besin değerleri açısında da zengindir

A, B, B1, C vitaminleri, potasyum, iyot ve brom bakımından zengin olan kavun, zayıflamak isteyenlere yardımcı oluyor. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde uykusuzluk, stres, kansızlık, damar tıkanıklığı gibi sağlık sorunlarına da iyi geliyor.

1036-7.jpg

Kavun diyeti nasıl yapılır?

Kahvaltı:

İstediğiniz kadar kavun

Bir fincan yeşil çay (şekersiz)

Ara öğün:

1 kase yoğurt

Öğle yemeği:

100 gram yağsız bir şekilde pişirilmiş tavuk

Bir porsiyon kavun

1 fincan şekersiz çat

Ara öğün

52ec8929e5868f2fd5165ee818cfb39c.jpg

İstediğiniz kadar kavun

Akşam yemeği:

100 gram ızgara tavuk ya da balık

Çoban salatası

Bir porsiyon kavun

Nasıl kavun seçmeli?

Tercih edilecek olan kavun diyetinde karnı tok tutması ve enerji sağlaması için olgun kavunlar seçilmelidir. Ancak içindeki şekerin kilo vermeyi zorlaştırmaması için 3 öğünün 2'sinde daha az olgunlaşan kavunları tüketmeniz tavsiye edilir.

1563266349410.jpg