Yazın korkulu rüyası olan ayak kokusuna karşı doğal çözümler

Yazın korkulu rüyası olan ayak kokusuna karşı doğal çözümler
Genellikle aşırı terleme ile bağlantılı olan kötü ayak kokusuna karşı doğal çözümleri sizlerle paylaşıyoruz…

Ensonhaber’in haberine göre; Kötü kokan ayaklar ciddi bir şeyi göstermeyebilir, ancak kokuyu etkili bir şekilde tedavi etmek için sorunun kaynağını bulmak gerektiği vurgulandı.

Kötü ayak kokusuna karşı doğal çözümler ise merak konusu oldu.

İŞTE AYAK KOKUSUNA KARŞI DOĞAL ÇÖZÜMLER…

Aşırı terleme ve ayak kokusunu önlemenin en iyi yolu iyi hijyen alışkanlıklarıdır. Ayaklarınızı düzenli olarak, gerektiğinde günde bir veya iki kez yıkayın. Ayaklarınızı duşta hızlı bir şekilde yıkamak yerine ılık suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Antibakteriyel bir sabun veya hafif bir temizleyici kullanın.

Ayaklarınızı yumuşak bir havluyla iyice kurutun, ayak parmakları arasındaki bölgelere özellikle dikkat edin. Her zaman temiz çoraplar giyin ve günde en az bir veya iki kez değiştirin. Ayaklarınızın nefes almasını sağlamak için pamuk gibi doğal çorapları tercih edin. Mikropları yok etmek için çorapları yüksek sıcaklıklarda yıkayın. Çoraplar ıslanırsa, hemen değiştirin.

Ayağınıza uyan ve çok sıkı olmayan ayakkabılar seçin. Ayakkabıları çok hasar gördüklerinde veya nem belirtileri gösterdiklerinde değiştirin. Ayakkabılarınız nemli veya ıslaksa, kullanımlar arasında kurumasını bekleyin. Bu, koku sorununu hafifletebilir.

Epsom tuz banyosu nemi gidermeye ve ter bezlerini kapatmaya yardımcı olabilir. Yarım bardak Epsom tuzunu büyük bir tepside sıcak suyla karıştırın ve ayaklarınızı 10 ila 20 dakika bekletin.

Tere eğilimli bölgelere ince bir seyreltilmiş çay ağacı yağı da uygulamayabilirsiniz. Çay ağacı yağı, kullanımdan sonraki birkaç gün içinde size istenen sonuçları verebilir.

Karbonat pH üzerinde bir etkiye sahiptir, terin asitliğini ve mantar ve bakterilerin çoğalmasını azaltır. Su ile seyrelterek ve bu karışımla ayakları ıslatılarak, saç kurutma makinesi ile ovmadan, kurutularak kullanabilirsiniz. Ayakkabıların içine de 2 çay kaşığı kadar karbonat dökebilirsiniz.

Beyaz sirkenin terlemeyi önleyici etkisi vardır. Bir kapta sıcak su içinde iki bardak beyaz sirke ile ayak banyosu yapabilirsiniz. Ayaklarınızı 15 dakika bekletin, ardından kurumaya bırakın.

İlgili Haberler