Yeni Akit çocuk gelin rezaletine Batı'yı örnek gösterdi

Yeni Akit çocuk gelin rezaletine Batı'yı örnek gösterdi
Çocuk gelin skandalıyla gündeme gelen Yeni Akit gazetesi, ısrarını sürdürürken örnek olarak kanlı bıçaklı olduğumuz ABD’yi ve Batı'yı örnek gösterdi. Gazetenin 30 Ağustos Zafer Bayramı'na yer vermemesi de dikkat çekti.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ 

Hükümete yakın Yeni Akit gazetesi çocuk gelin skandalını manşetine taşımaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde birinci sayfadan anons ettiği ve çocuk gelin skandallarını normalleştirmeye çalıştığı haberiyle tepkilere neden olan gazete, benzer bir başlıkla yeniden gündeme geldi.

Çocuk yaşta evliliklerin meşruluğunu savunan gazete, buna örnek olarak ise her on kişiden yedisinin Hristiyan olduğu, Türkiye'yi ekonomik bir krize sokmaya çalışan ve mevcut durumda kanlı bıçaklı olduğumuz ABD'yi örnek gösterdi. Kendine destek olarak ABD'de evlenme yaşının 14’e düşürüldüğünü ileri süren gazete çocuk yaşta evlenen çiftlere yardım bağlandığını iddia etti.

AKİT YÖNÜNÜ BATI’YA ÇEVİRDİ

Gazetede yer alan habere göre, bazı Avrupa ülkelerinde de evlenme yaşı 18 yaşından aşağı çekilirken yaşanan rezaletlere karşı cezai işlem uygulanmadığına dikkat çekildi.

Türkiye’de çocuk gelin vakalarına uygulanan 15 yıla kadar hapis cezalarından dert yakınan gazete Batı ülkelerinden örnekler verdiği haberine şöyle devam ediyor:

“Türkiye’deki Batı hayranlarının gönül karargahı durumundaki Avrupa ülkelerinde de hiçbir bilimsel temeli olmayan 18 yaş kuralı evliliklerde uygulanmıyor. Avrupa Birliği üyesi Estonya’da 15 yaşa kadar evlilik yasal. Evlilik yaşını 16’ya düşüren Avrupa ülkeleri ise şunlar: İngiltere, Almanya, Avusturya, Avustralya, Hollanda, Bulgaristan, Kıbrıs Rum Kesimi, İrlanda, İtalya, Norveç, Portekiz. Bu ülkelerde genç evlilik konusunda hiçbir cezai işlem yapılmıyor. Batı’yı “medeniyetin beşiği” olarak tanımlayan Türkiye’de ise genç evlilik yapan çiftler hakkında başlatılan kamu davaları sonucu erkekler 15 yıla kadar cezaevlerine atılıyor, kadınlar çocuklarıyla birlikte sefil bir hayata ve yalnızlığa mahkum ediliyor.”

ÇOCUK YAŞTA EVLİLİK VAR, 30 AĞUSTOS ZAFERİ YOK!

Öte yandan çocuk yaşta evlilik skandallarını birinci sayfadan büyük puntolarla anonslayarak savunan gazetenin 30 Ağustos Zafer Bayramı'na yer ayırmaması dikkatlerden kaçmadı.

Gazete, Türk Telekom'un Zafer Bayramı'na ilişkin verdiği reklama sür manşetinden küçük bir şekilde yer verirken reklam afişleri dışında 30 Ağustos Zafer Bayramı'na değinilmedi.

İşte gazetenin bugünkü birinci sayfası:

İlgili Haberler