Yeni Akit Ergenekon kumpasına sahip çıkmaya devam ediyor

Yeni Akit Ergenekon kumpasına sahip çıkmaya devam ediyor
Ergenekon kumpası mahkeme kararıyla kesinleşmesine rağmen, hükümete yakınlığıyla bilinen AKİT gazetesi, Ergenekon mağdurlarını hedef aldı.

Yeniden görülmeye başlanan Ergenekon davasında savcı mütalaasını açıklamıştı. Mütalaada "Ergenekon" adlı bir 'terör örgütünün varlığı ispat edilememiştir" ifadelerine yer verilmişti.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Akit gazetesi ise bu duruma tepki gösterip, sahte deliller ve düzmece tanıklarla gerçekleştirilen Ergenekon kumpasını savunmaya devam etti.

MANŞETTEN HEDEF ALDI!

Savcılığın mütalaasının ardından ilk manşeti ‘Yargı Ergenekon’a Kör’ olan gazetede “Yıllarca bürokrasiyi, siyaseti ve toplumu vesayet altında tutan, yeri geldiğinde darbelere meşruiyet kazandıran ortamları oluşturan, arkasında faili meçhul cinayet izleri olan bir derin yapının daha üstü örtülüyor” ifadelerini kullandı.

Aynı tutumunu bugün de devam ettiren gazete, “ ‘Bu Adamlar Kime Çalıştı?’ manşet haberinde ‘‘Dindar insanlar üzerinden terör estiren Kemalistlerin yargılandığı Ergenekon davasında savcı Abdurrahman Hacısalihoğlu’nun ’Ergenekon terör örgütü yoktur’ mütalaası ile ‘mağdur’ durumuna getirilen sanıkların milli irade kumpaslarının kaynağı da örtbas ediliyor.’’ diyerek Ergenekon iddialarını sürdürdü

Sahte delillerle yapılan kumpas sonucunda binlerce ailenin kaderi değişmiş, insanlar hayatlarını kaybetmişti. O dönemde Ergenekon ile ilgili yüzlerce yalan haber üreten gazetenin yaşanan mağduriyetlere rağmen hala aynı iddialarını sürdürmesi dikkat çekti.

Gazete aynı zamanda Ergenekon kumpası mağduru kişilerin fotoğraflarını yayınlayarak açıkça hedef gösterdi.

İşte o skandal manşetler:

İlgili Haberler