Dilipak Erdoğan'ın ses çıkaramadığı konuyu açıkladı. ''Görmezden geliyor''

Dilipak Erdoğan'ın ses çıkaramadığı konuyu açıkladı. ''Görmezden geliyor''
Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşe yazısında, Çin'in Doğu Türkistan Türklerine uyguladığı soykırımı ele alarak Çin ile ilişkileri üzerinden Erdoğan'ı eleştirdi. Dilipak, "Çin ile ilişkilerini geliştirmek uğruna Erdoğan ve AK Parti hükümeti suskun." dedi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Çin''in Doğu Türkistan Türklerine uyguladığı soykırımı ele alarak bir yazı kaleme aldı.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak''ın köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

"DOĞU TÜRKİSTAN VE DİĞER DAHA BİRÇOK TOPLULUK ZALİMLERİN ELİNDE OYUNCAK"

"Şark cephesinde yeni bir durum yok: Kan, gözyaşı, tecavüz.. Aklınıza ne gelirse, zulüm sınır tanımıyor. " diyen Dilipak, "Doğu Türkistan’da neler oluyor?" diye bir soru sordu.

Dilipak, "Onlar öyle imtihan olurken biz de burada imtihan oluyoruz, onlarla ve tüm dünyada olup bitenlerle. Doğu Türkistan ve diğer daha birçok topluluk zalimlerin elinde oyuncak olurken biz bahaneler uydurmaya devam ediyoruz. Allah’ın şartını ve vaadini pek de dikkate almıyoruz. Sonuç malum." ifadelerini kullandı.

"DOĞU TÜRKİSTAN KONUSUNDA ERDOĞAN VE AK PARTİ HÜKÜMETİ SUSKUN"

Dilipak, Çin ile ilişkilerini geliştirmek uğruna Doğu Türkistan konusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın ve AK Parti hükümetinin suskun olduğunu söyledi.

Dilipak, "Doğu Türkistan konusunda devlet de suskun, toplum da. Artık cemaat de, vakıf da, toplum da her şeyi devletten bekliyor. Devlette zaten “siz bu işlere karışmayın, burnunuzu sokmayın, siz bu işlerden anlamazsınız, bana güvenin gerisini merak etmeyin, bir bildiğimiz var” dedi.

"Bugün Ankara Çin’le daha yakın ve sıcak bir ilişki içinde. Avrasya/İpekyolu projesi çerçevesinde Çinlilere Türkiye’de vatandaşlık vermeye devam ediyoruz. Çin hükümeti ile de “iyi ilişkiler” geliştirme çabasında olduğumuz için de, nasıl Rusya ile ilişkileri geliştirme çerçevesinde Çeçenistan’ı gündemimizden çıkardı isek, Çin ile ilişkilerimizde sorun oluşturmaması için devlet olarak Doğu Türkistan’ı görmezden gelmeyi tercih ediyoruz."

"DERTLERİ TÜRKLERE SAHİP ÇIKMAK DEĞİL"

"Doğu Türkistan konusunda Pakistan''dan, Endonezya''ya, İran''dan Türki devletlere kadar birçok devletin ses çıkaramadığını belirten Dilipak, "Dikkat ederseniz, bugün Doğu Türkistan’ı en çok dile getiren ülkelerin başında ABD ve AB ülkeleri var. Bu da onların hakşinaslıklarından değil, Çin’e boyun eğdirmek için üzerlerine askeri baskı uygularken, Batı cephesinde Fergana koridoru üzerinden Doğu Türkistan’ı harekete geçirerek askeri bir operasyon için vaziyeti kontrol etmek istiyor. Yoksa Müslümanlara ve Türklere sahip çıkmak değil dertleri." dedi.

İlgili Haberler