Yeni Akit’ten AKP’ye Mansur Yavaş eleştirisi: “Bu yöntem seçime gölge düşürür”

Yeni Akit’ten AKP’ye Mansur Yavaş eleştirisi: “Bu yöntem seçime gölge düşürür”
Mansur Yavaş hakkında ortaya atılan iddialara her kesimden tepki yağıyor. Yeni Akit Yazarı Kenan Alpay da AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in konu hakkındaki açıklamalarını ve Cumhur İttifakı’nın seçim sürecini yönetme biçimini eleştirdi.

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında ortaya atılan iddialara her kesimden tepki yağıyor.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Akit’in yazarı Kenan Alpay da yazısında, Yavaş hakkında ortaya ayılan iddialara değindi.

Alpay, Cumhur İttifakı’nın yürüttüğü siyasi süreci eleştirirken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Tunç Soyer için söylediği, “Bu kişinin İzmir’de belediyenin başına geçmesi durumunda yönetme sıkıntısının yanında şehirde güvenlik problemlerinin de ortaya çıkar” ifadelerine de tepki gösterdi.

Kenan Alpay’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Siyasal Rekabetin Asgari İlkeleri

“Canlı yayınlanan ve saatler süren açık oturumlarda, Ömer Çelik’in basın açıklamalarında Yavaş’ın nasıl bir skandala imza attığı tartışılıyor ve nihayet Devlet Bahçeli tarafından “adaylıktan çekil” çağrısı yapılıyor. Kim ne mazeret bulursa bulsun bu yöntem ve tartışmalarla seçimin üzerine gölge düşürülür.”

“Siyasal rakibi yargı marifetiyle tasfiye etme görüntüsü sahiplerini tahmin edilemeyecek kadar yıpratır ve sarsar. Şikâyetleri gündeme getiren ‘saygın işadamı’ başta olmak üzere mezkûr senet sahtekârlığı üzerine herkes ekranlarda uzun uzun konuşuyor, nutuklar atıyor, cezai sonuçlarını tartışıyor. Tabii Yavaş cevap vermek üzere bu tartışmaların hiç birine katılamıyor. Makul olan, güven telkin eden ve hukuka da uygun olan suçlamalara muhatap olan kişiye de söz hakkı verilmesiydi hani! Suçlu olsa, suçu sabitlenmiş olsa dahi muhatabın ağzından çıkacak birkaç cümleye karşı bu kadar ağır bir abluka uygulamaya ne hacet var?”