İYİ Parti kurultayında GİK ve MDK üyeleri belirlendi

İYİ Parti kurultayında GİK ve MDK üyeleri belirlendi
İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultay’ında yeni genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu’nun, Genel İdare Kurulu için belirlediği blok liste belli oldu.

İYİ Parti, Meral Akşener’in görevi bırakacağını açıklamasının ardından dün yapılan 5. Olağanüstü Kurultay ile yeni genel başkanını seçti.

İlk iki turda salt çoğunluk sağlayamayan Müsavat Dervişoğlu, üçüncü turdaki oylamada 1159 geçerli oyun 611'ini alarak genel başkan seçildi. Koray Aydın ise 548 oyda kaldı.

YETKİLİ KURULLAR BELİRLENDİ

Öte yandan kurultayda, partinin yetkili kurulları için de seçime gidildi.

Bu kapsamda delegeler, 50'si asıl, 25'i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesini belirledi.

Başkanlık Divanı'nda yer alan isimlerden; Ayfer Yılmaz, Ayşe Sucu, Birol Aydemir, Burak Akburak, Cem Özdemir, Mehmet Tolga Akalın, Naci Cinisli, Oktay Vural, Saltuk Buğra Kavuncu, Sedat Aksakallı, Şükrü Kuleyin, Taner Demirer ve Türker Yörükçüoğlu yeni GİK'te yer almadı.

Ayyüce Türkeş Taş, Hakan Şeref Olgun, Kürşad Zorlu, Selcan Taşcı Hamşioğlu ve Ünzile Yüksel listeye giren isimler oldu.

Bir süre önce partiden istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz’ın kurulda yer alması da dikkat çekti.

GİK listesi, şu isimlerden oluştu:

ggg.jpgMerkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

Abdullah Şalcı, Emin Özkurt, Funda Dilara Arıkan, Güçlü Şenel, Hamza Yurtsever, Hatice Kayalı, Kadriye Ünler, Kenan Kaçmaz, Ozan Canyurt, Yusuf Afat ve Zeki Buldan

İlgili Haberler