"Malatyaspor'un transfer yapması imkansız"

"Malatyaspor'un transfer yapması imkansız"
Süper Lig'den düşen Malatyaspor'uneski sportif direktörü Ali Ravcı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig''e veda eden Yeni Malatyaspor''da 7 yıl sportif direktörlük yapan Ali Ravcı, sessizliğini Sporx''e bozdu.

Emrah Karalinç''e özel açıklamalar yapan Ravcı, Malatyaspor''a hiçbir zaman kırgın olmadığını sadece ''şahıs''lara kırgın olduğunu dile getirdi. Ali Ravcı, kariyerlerinde önemli yer edindiği Sadık Çiftpınar ve Mustafa Eskihellaç hakkında da konuştu.

Malatyaspor''un transfer yapmasının imkansıza yakın olduğunu belirten Ravcı, "Alt ligde gelirler çok daha düşük. FIFA''da dosyalar var. Transfer kesinlikle kapalı! Transfer tahtasının açılması için çok büyük bir meblağ lazım. Gelinen süreçte iç açıcı bir durum yok. Şimdi genç oyuncular var takımda Kiralık verdiğimiz oyuncular bulunuyor. Birçok oyuncu sözleşmesini feshetti, gitti. Elde oyuncu kalmayınca geçen sezon teknik direktör Cihat Arslan''ın işi zorlaştı. Takımı ayakta tutabilmek için çaba sarf etti. Ama elinizde bir şeylerin olması lazım ki mücadele verebilin. Cihat Arslan''ın sözleşmesi devam ediyor. Kararı yeni yönetim verecek. Önümüzdeki hafta içi bu konu netlik kazanır" diye konuştu.

Sadık Çiftpınar''ın Fenerbahçe''ye transferinde büyük rol oynayan Ali Ravcı, futbolcunun kariyeriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Sadık Çiftpınar''ın göreve geldiğimizde Akçaabat Sebat''tan almıştık. Kulübü kapanıyordu. Oyuncunun yeteneğini bildiğim için Malatyaspor''a kazandırdım. Malatyaspor''da çok iyi performans sergiledi. Emeğinin karşılığını Fenerbahçe''ye giderek aldı. Fenerbahçe, Türkiye''nin lokomotiv kulüplerinden biri. O takımda şans bulup oynamak zor. Önünde iyi oyuncular vardı. Formayı alamadı. Oradan da ayrılmak zorunda kaldı. Malatya''ya döndü. Sezon içinde yaşadıkları psikolojik olarak onu etkiledi. Sadık''ın da bu tepkilere cevap vermesi hoş değildi. Şimdi Kasımpaşa''ya gitti. Orada da inşallah daha başarılı olur. Sadık, iyi ve çalışkan bir oyuncu. Kendini yenileyen bir oyuncu. Yolu açık olsun."

 

İlgili Haberler