Yeni partileri yok saymak çare mi?

Sınır kapılarını açtıktan sonra ekonominin  rahatlayacağını umanlar yanılgı içinde. Libya'daki durum ise karmakarışık hale geldi.

Bir taraftan da siyasette seçim mücadelesi sessiz sedasız sürüyor.

Konsansus Araştırma'nın patronu Murat Sarı'ya göre AK Parti'nin  kafasında sadece hemen her konuda "görmeme" fikri sabitleniyor. Tabi ki  bunun en büyük destekçisi her zamanki gibi Devlet Bahçeli'nin partisi

Aldığım istihbarata göre Erdoğan bundan sonra DEVA ve Gelecek Partisi'ni muhatap almama kararını benimsedi.

Kimilerine göre seçim barajı asla kalkmaz. Ben de bu düşüncedeyim.

Tunceli ve Gümüşhane'nin 2 milletvekili çıkarıyor olması bunu engelliyor.

Coşku aranıyor

Milli bayramlarda yeterli coşkuyu bulamıyorum, acaba neden? Ancak ben bunu korona baskısına yorumlamıyorum. Çoban salatasına elindeki tuzlukla koşanlar meydanda. Milli bayramlarda oluşturulan hava kimseyi aldatmasın.

Toplum artık bir şeye karşı çıkma gereği dahil "tadında" diretiyor.

Hiç hesapta olmayan, sadece okul ücretleri ve peşin ödeme yapmış olanlar dahi birden parlayabilir.

Yağların yarışı

En hayati konumuz olan tarımda zürra bile protestosunda ölçülü. Eğer bugün ayçiçek yağı fiyatları zeytinyağı fiyatlarıyla yarışır hale geldiyse örtülü tepkiyi siz anlayın. Herhangi bir çok şubeli markete girip göz attığınızda gerçeği göreceksiniz. Mesela; BİM'de 4 litrelik ayçiçek yağı 35 TL. Aynı yerde 2 litrelik zeytinyağı ise 31.90 TL. MİGROS'ta da Suriye menşeili ayçiçek yağlarının 5 litresi 40 TL'den satışa hazır. Fiyatlar Tarkan'ın şarkısı gibi; Yakalarsam muck, muck...

Her türlü ayak oyunu serbest. Gelin çıkın işin içinden.

Trabzonspor CAS'a gidiyor

UEFA'nın Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezası moralleri bozdu. İlk olasılık futbol mahkemesine başvurmak. Yeni ödemeler için inanılır bir takvim sunabilmek. Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun bu konudaki açıklamaları ve ne söz vereceği merakla bekleniyor. Görüldüğü gibi Türk futbol tarihinde böyle bir sezon yaşanmadı. Gençlerbirliği dahil bütün kulüplerimizin geleceği karanlık.

KISA... KISA...

Turizim patlayacak mı?

TRT 2'de ilginç bir söyleşiye tanık oldum. Günseli Kato, misafiri Ebru Karalı ile gastronomiyi tartıştılar. Daha doğrusu yiyecek içecek konusunda ne hale  geldiğimizi... Vatandaş bıraktı para kazanma umudunu, elindekini değerlendirmeye çalışıyor. Dışarıdan gelen turistlere hizmeti hayal olarak görenlerden biri de benim. En açık tespit TÜRYİD'in 11 Mart'ta yapmayı planladığı uluslararası seminerin sümenaltı edilmesi.

Çeşm-i bülbül

TRT 2'ye katılan Felekşan Onur isimli cam işleme sanatçısı ilgi alanıma girdi. Çünkü, baba tarafımın göç yollarından geçip İstanbul'a  gelenlerden. Bu arada çeşm-i bülbül denilen muhteşem sanata gelince içim sızladı. Niye derseniz, Alparaslan Türkeş bir yılbaşında bana hediye yollamıştı. Bölgemizdeki bir deprem sırasında çatladı. Bereket versin parçalanmadı. Paşabahçe yapımı, Osmanlı sanatını gözüm gibi koruyorum. Felekşan Onur'a da çalışmalarında başarılar diliyorum.

Sönen ve parlayan

Habertürk'de Veyis Ateş kör kör parmağım gözüneyi benimsedi. Özetle yanlışlarla dolu bir yola girdi, çıkamıyor. Aynı ekranda yıldızı parlayanlardan biri ise "Gerçek Fikrin Ne?"nin yapımcısı Eren Eğilmez.

Haber koklamak

Dikkat ettinizse bu kez Buket Aydın'ın 4. kez dönüşünü yazmadım. Hiç olmazsa sonunda şişmedim. Çünkü hataları kadar her türlü numaralarıyla ünlendi. Sonradan çıkan kapışmalar bunun ispatı. Epeyi okur bana bunları sordu ama muhatabı ben değilim herhalde.

Ali belgeseli

TRT Spor'da günün tamamını Muhammed Ali'ye  ayırmışlardı. Gün Orhan Ayhan'la programıyla açıldı. Saat 23:00'e kadar tüm önemli internet kanallarında -tivibu dahil- Orhan Ayhan'la sohbetler vardı. Allah sağlıklı uzun ömür versin Ayhan üstadımız o genç sesiyle en fazla 25'inde gibiydi. TRT böylesi ustaları elinde bulundurduğu için gerçekten şanslı.

GününSözü:

İnsanı kendisi kadar kimse kandıramaz. Gröville

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları