Yeni Şafak yazarı Türk vatandaşları işsiz gezerken bunları yazdı. Suriyeliler yükümüzü alıyormuş. Pes yani

Yeni Şafak yazarı Türk vatandaşları işsiz gezerken bunları yazdı. Suriyeliler yükümüzü alıyormuş. Pes yani
Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, son günlerde gündemde olan Suriyeli sığınmacı meselesine 'pes' dedirtecek değerlendirmelerde bulundu.

son günlerde gündemde olan Suriyeliler başta olmak üzere Türkiye''deki sığınmacıların varlıklarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, sığınmacı meselesini değerlendirdiği “Katliamdan kaçan insanlara öfke duyulmaz, şefkat gösterilir” başlıklı yazısında eleştiri getirenleri hedef aldı.

“Kendilerini Suriyeli sığınmacıları sınırın öbür yakasına ‘dökene kadar!’ kışkırtma yapmaya adamış adamlar dolaşıyor piyasada! Bu dediğim bir olsa, zil takıp oynayacaklar, bayram edecekler. Hollanda’daki, Fransa’daki, İsveç’teki ırkçılara, pervasızlığın dibine vuran faşistlere benziyorlar” diyen Acet, “Sanki yüzbinlerce insanı katleden bir tiranın yanından yöresinden kaçıp gelen insanlara alicenaplık gösterip sahip çıkmış olmak, ayıplanması gereken bir hareket imiş gibi bir hava yaydılar memlekete” ifadelerini kullandı.

Suriyeli sığınmacıların Türkiye''deki varlığını savunan Acet, “Mesele ekonomi meselesi ise, ben iddia ediyorum; Suriyeli sığınmacılar, yük olmaktan daha çok yük alıyorlar” dedi. 

“Büyük bölümü emek yoğun işlerde çalışıp üretime katkıda bulunuyorlar. Bir kısmı ticaret yapıyor. Benim bazı tanıdıklarım var, milyonlarca liralık ihracat yapıp, Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Ankara’da Siteler esnafına sorsanız, onlar gittiği takdirde kepenk indirmek zorunda kalacaklarını söyleyeceklerdir.”

İlgili Haberler