Yeni Şafak'tan kovuldu, aklına devlet geldi!

Yeni Şafak'tan kovuldu, aklına devlet geldi!
İBB'den yüklü miktarda reklam ve çeşitli destekler aldığı ortaya çıkan Yeni Şafak gazetesinin eski yazarı Kemal Öztürk AKP iktidarına muhalefete başladı.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

İktidara yakınlığı ile bilinen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yüklü miktarda reklam ve çeşitli destekler aldığı ortaya çıkan Yeni Şafak gazetesindeki yazılarına bir süre önce son verilen Kemal Öztürk, AKP iktidarına muhalefete başladı.

Aynı zamanda Anadolu Ajansı'nın eski genel müdürü olan Öztürk, Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Öztürk, paylaşımında, Vakıflar, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının devlete, belediyeye ya da başka bir resmi kuruma sırtını dayayarak varlıklarını sürdürmesinin, STK felsefesine aykırı olduğunu belirterek,  "Muhafazakar camiadaki STK’lar uzun zamandır misyon ve vizyon krizi yaşıyor. Çözüm zamanı geldi artık." ifadelerini kullandı.

Öztürk diğer paylaşımında ise, "Sırtını devlete ya da belediyelere dayamış sivil toplum kuruluşu, fikir adamı, medya, yazar, sanatçı, din adamı, cemaat ülkeye, millete faydası olmaz, varlığını sürdüremez" dedi. Öztürk ile Yeni Şafak'ın yolları geçtiğimiz Mayıs ayında ayrılmıştı.

ka-003.jpgkb-001.jpg