Yeniçağ büyük tehlikeyi manşetten verdi

Yeniçağ büyük tehlikeyi manşetten verdi
Enflasyon nedeniyle alım gücü azaldığı için pazar artıklarıyla beslenen, 'askıda ekmek' kuyruklarında saatlerce sıra bekleyenlerin günlük beslenmeleri için gerekli olan temel gıda ihtiyaçlarına dahi ulaşmada zorluk çekmesi 'yaşam hakkını' tehdit eder hale geldi.

YETERLİ BESLENEMEME ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR

Asgari ücret, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarına yapılan rekor zamlarla bir anda buhar oldu. Marketlerin de gıda fiyatlarını şişirmesiyle pazarlara koşan dar gelirliler burada da hüsrana uğradı. Temel gıda maddelerini bile almakta zorlanan vatandaşları bekleyen asıl büyük tehlike ise yetersiz beslenme ile ortaya çıkan ölümcül hastalıkların artması oldu.

ÇOCUKLARI BEKLEYEN TEHLİKE, KRONİK AÇLIK!

Mama alacak parası olmayan aileler, şekerli su, unlu bulamaç, hazır çorba ve pirinç lapası ile bebeklerini doyurmaya çalışırken, çocuklar yarı aç, yarı tok sürekli hastane yollarında büyüyor. Yetersiz beslenme aynı zamanda ''kronik açlık'' olduğundan bu çocukların bünyeleri zayıf kalıyor, yetişkin olduklarında da ömrü boyunca bir sürü hastalıkla boğuşuyor.

KASLARDA DOKU ERİYOR CİĞERLERİMİZ KÜÇÜLÜYOR

Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü, sağlıksız beslenme durumunda ortaya çıkabilecek hastalıklara dikkat çekti. Üzümcü, "Kas dokularında azalma, solunum problemleri arttı, kolay hastalanma ve enfeksiyona yakalanma başgösterdi. Yeterli kalori tüketilmezse 8-12 hafta içerisinde ölümler görülebilir" uyarısında bulundu.

İşte Yeniçağ’ın bugünkü birinci sayfası:

İlgili Haberler