Yeniçağ iktidarın akıbetini manşetten verdi

Yeniçağ iktidarın akıbetini manşetten verdi
Esnaf Ahmet Çakmak, dönemin başbakanı Ecevit'e yazar kasa fırlatarak ekonomiyi protesto etmişti. Çakmak, 'Yazar kasa eylemcisi' olarak sıra dışı eylemle siyaset tarihinin sembolü haline gelmişti.

YIL: 2022 YER: ŞANLIURFA

Elektriğe yapılan %127 oranındaki zammın ardından Şanlıurfa''da bir grup esnaf elektrik sobalarını yere fırlatmıştı. Küçük bir telefon dükkânı işlettiğini söyleyen esnaf, gelen faturaları kameraya göstererek, "Burası fabrika değil, küçük bir işyeri" demişti.

Enerji fiyatlarına yapılan katmerli zamları protesto eden esnaf ve vatandaş, "2001''de ''yazar kasa'' ile geldiler, elektrik faturaları ile gidecekler. Unutmayın sizin döneminizde de esnaf soba fırlattı. Bunun hesabını seçimde soracağız" diyerek tepki gösterdi

YÖNETİCİ UYUMA, DONUYORUZ

''Birileri ejder meyvesi yerken, birileri 50 bin dolarlık çantalarla gezerken, bizler soğukta oturuyoruz'' diyen Kocaeli''deki esnaf Tuğba Çolpan, şöyle konuştu: Daha önce 350 lira elektrik faturası ödüyordum. Son faturam 850 TL geldi. Zam gelecek diye buzdolabımın fişini çektim. Isıtıcımı yakmıyorum, soğukta titriyorum.

SOKAKLAR IŞIKSIZ KALMASIN

Elektrik dağıtım şirketi önünde açıklama yapan Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Mutlu da, "Bakkalın kasabın buzdolabı, terzinin ütüsü gibi bizler de ışıklı levhalarımızı kararttık. Buna rağmen gelen faturalar belimizi büktü. Esnaf tabelalarını söndürürse sokaklar da ışıksız kalır" ifadesini kullandı.

ESKİDEN HÜKÜMET TİTRERDİ!

Erdoğan''ın, önceki ''ANAP-MHP ve DSP döneminde başbakanın önüne yazar kasa fırlatıldığını gördük'' sözlerine tepki gösteren vatandaşlar, "Eskiden esnaf yazar kasa firlatınca hükümet titrerdi, şimdi tweet atarken titriyoruz. Yazar kasa atılmasıyla seçime gidildiyse, ısıtıcı atılması da acil erken seçim demektir" dediler.

İşte Yeniçağ Gazetesi''nin birinci sayfası: