Yeniçağ kapıya dayanan tehlikeyi manşete taşıdı

Yeniçağ kapıya dayanan tehlikeyi manşete taşıdı
TÜRKONFED, yüksek enflasyon, faiz-kur sarmalının iç piyasadaki alışveriş ve dış ticareti durma noktasına getirdiğine dikkat çekti. Açıklamada, "Finansmana erişim yoksa üretim, yatırım, istihdam, ihracat gücümüz biter" ifadesi kullanıldı.

Firmaların işletme sermayesi ihtiyacında bir yılda 4 kata yakın artış görülen sektörler olduğunun belirtildiği Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu açıklamasında, politika faizine kıyasla bankaların ticari işletmelere uyguladığı kredi faizlerinin 2 kat yükseldiği belirtildi. Kredi Garanti Fonu''nun devreye alınması istenirten ''Yoksa çarklar durabilir" uyarısı geldi.

ALIŞVERİŞ VE DIŞ TİCARETİMİZ DURMA NOKTASINA KADAR GELDİ

Türkiye''nin, büyümenin sürdürülebilirliği ve kalitesi için yüksek enflasyondan bir an önce kurtulması gerektiği ve öngörülebilirliği sağlaması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi: İçinde bulunduğumuz bu sarmal, pandeminin yol açtığı küresel kriz ve yapısal sorunlarımızın da etkisiyle iç piyasadaki alışverişi ve dış ticareti durma noktasına kadar getirmiştir.

ÜRETİMİN DURACAĞINA DAİR CİDDİ ENDİŞE DUYUYORUZ

Ekonomi yönetiminin kısa vadeli önlemler yerine yapısal sorunları çözecek politikalar geliştirmesi istenirken, "Finans sektörünün üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi durumunda, reel sektörün finansmana erişim kanallarının açılması sağlanabilir. Aksi durumda üretimin duracağına dair ciddi endişelerimizin olduğunu da belirtmek isteriz" denildi.

SANAYİCİ, HER AN ŞALTER İNDİREBİLİR!

İktidarın ''kademeli elektrik'' tarifesinden sonra ''kademeli doğal gaz tarifesi'' de sanayicileri isyan ettirdi

Ostim Sanayiciler Derneği Başkanı Ekinci: Fiyatlandırmada adalet sağlanmalı, aksi halde maliyet nedeniyle sanayici OSB dışına çıkar veya şalter indirir.

MOTORİN 14 TL''Yİ AŞTI

Motorine 52 kuruşluk yeni bir zam daha geldi. Böylece İstanbul, Ankara ve İzmir''de motorin 14 TL''yi de aşmış oldu.

ELEKTRİK TASARRUFU İÇİN UZMAN ÖNERİSİ

Çamaşır ve bulaşık makineleri için ECO programı kullanın. Ütü yaparken, kumaşın cinsine göre uygun sıcaklıkları ayarlayın, buhar kullanmayın.

İlgili Haberler